Aday listeleri sorulan Gül: Onu başkalarına soracaksınız

Aday listeleri sorulan Gül: Onu başkalarına soracaksınız

İSTANBUL (CİHAN)- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde vizyona giren ve Çanakkale Deniz Savaşı'nı anlatan 'Son Mektup' filmini izledi.

Gül, film gösterimi öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Siyasi partilerin YSK'ya sundukları milletvekili adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki soruya ilişkin, "Onu başkalarına soracaksınız. Hepsine hayırlı olur inşallah" şeklinde cevap verdi.

"Son Mektup" filmini çok merak ettiğini dile getiren Gül, "Tabi öncelikle bir filmi izleyelim ama başından beri çok merak ediyordum. Ankara'dayken çok beğendiğim ve desteklediğim filmlerin olmasını çok isterim. Çanakkale büyük bir olay, deniz savaşı ayrı kendi savaşı ayrıdır ki bu deniz savaşıyla ilgili bir filmdir. 100'üncü yılını yaşadığımız bir dönemde çok sayıda kitap, film ve sanat- kültür eserlerinin çok canlı bir şekilde olması gerekirdi. Maalesef bunları çok görmüyorum. Balkan Savaşı'nın da 100'üncü yıldönümünde aynı noksanlığı gördük. Dünya savaşının neticeleri esasen bizi çok ilgilendirdi. Dolayısıyla acımız çok büyüktür. O açıdan daha canlı bir şekilde tarihin yaşanmasını isterdim. Sinema sektöründe tabi eksiklik var. Eksiklik olmasa çok daha ilgi söz konusu olurdu" dedi.

Yönetmenliğini Özhan Eren'in yaptığı, Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak, Barbara Sotelsek ve dev oyuncu kadrosunun yer aldığı filmde, Çanakkale Savaşı sırasında yazılan ve tam 40 yıl sonra adresine ulaşan bir mektubun hikayesi anlatılıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Aday listeleri sorulan Gül: Onu başkalarına soracaksınız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER