Aday öğretmenler eğitime başladı


Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın'a atanan 363 aday öğretmeni, Akarsu Park'ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi.

Burada, altı ay staj görecek aday öğretmenlere seslenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, öğretmenlerin yaptığı işin mukaddes olduğunu söyledi. Ayyıldız, "Sizler bu işin hammalısınız. Bu işin sonunda ne rütbe var ne başka bir şey. Ama yaptığınız iş, mesleklerin en güzeli. Şunu bilin ki bulunduğunuz coğrafyayı güzelleştirmek en önemli görev olarak sizlere düşmekte. İnsanı iyi yetiştirir, dolayısıyla bu eseri ortaya koyarsanız ve kenara geçip seyrettiğinizde bu güzelliği siz yaşarsanız. Yöneticilikte yapsanız, duyacağınız en güzle haz bu olacak. Yaptığınız işte güzeli yakalamak birinci önceliğiniz olmalı. Bu mesleği en güzel şekilde yapmazsanız mutlu olamazsınız. Mutlu olmak kendi mesleğinizi yapmak ve yaşamakla alakalı." ifadelerini kullandı.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise "Bilim, teknoloji, kültür ve sosyal hayattaki değişmeler eğitim fikrini ve uygulamasını değiştirmekte, öğretmenlerin de bu değişmelere etkin bir biçimde uyum sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca öğretmenden milli ve evrensel değerleri doğru algılaması, öğrenciler arasında ayırım yapmaması, güven veren kişiliği ile örnek davranışlar sergilemesi beklenmektedir. Bu ise ancak öğretmenleri hizmet öncesi eğitim programlarından geçirmekle mümkündür." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tansel Sarayköylüoğlu da "Aday öğretmenlerimiz, danışman öğretmen nezaretinde bir yarı yıl boyunca derse girecek, okul idaresi ile birlikte çalışacak, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışmalarda bulunacak ve bu sayede eğitim öğretim hizmetlerinin her aşaması hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olacaklardır. Danışman öğretmen için de genç meslektaşının üniversiteden getirdiği taze bilgiler aynı ölçüde değerli olacaktır. Bu etkileşim sonucunda taze bilgi ile tecrübe birleşecek ve bu sayede nesillerimize daha kaliteli eğitim sunma imkânı doğacaktır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Aday öğretmenler eğitime başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER