Fikret Orman mayısta aday mı? İşte cevabı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, mayıs ayında yapılacak olan seçimli olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Fikret Orman mayısta aday mı? İşte cevabı

Kulübün 2016 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan başkan Orman birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, ilk olarak mali konulara değinmek istediğini söyledi. Kulübün büyüyerek borçların altından kalkması gerektiğini dile getiren Orman, “Hepiniz Vodafone Arena’ya hoş geldiniz. Öncelikle sizlere mali konular hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Beşiktaş’ın gelirlerinin kalemlerini basite indirgediğinde 5 kalem yapıyor. Bunlar, yayın, tribün, sponsorlar, mağazalar ve diğer gelirleri (Kira-Spor Toto V.S). Bununla birlikte Beşiktaş’ın 780 Milyon dolarlık geliri varken 140 Milyon dolarlık gideri vardı. Şimdi Beşiktaş’ın küçülerek borç yükünün altından kalkması mümkün değildir. Büyüyerek bunu yapması gerekiyor. Bizim de yapmış olduğumuz budur. Yatırımlar yapıyoruz. İçinde bulunmuş olduğunuz bu tesis kendiliğinden oluşmamıştır. Beşiktaş tarihinde yapılan toplam yatırımdan daha fazla yatırımı biz yaptık. Borçlarımız bu stadın açılmasıyla birlikte bu rakamlar aşağı doğru inecektir" dedi.

“STADI ŞAMPİYONLUĞA YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Futbol takımının ligde iyi bir durumda olduğunu ve şampiyonluk yaşamak istediklerini belirten Fikret Orman, “Bu stadı bazıları neden hızlı açmaya çalışıyorlar diyor. Bunun iki tane amacı var. Birisi maneviyat, birisi de finansal olaraktır. Maneviyat olarak bir çok rahmetli olmuş büyüklerimiz var. O yüzden bir an evvel açmak istiyorum stadı. Bu mutluluğu hep birlikte yaşamak istiyoruz. Beşiktaş şampiyonluğunu bu statta kutlasın diye erken açmak istiyoruz. İnşaatta pek sıkıntımız kalmadı. Stadımızı ne zaman açacağımızı da önümüzdeki hafta açıklayacağız.” diye konuştu.

Fikret Orman stadı seçim malzemesi yaptığı yönündeki eleştirilere yönelik: “Eleştiriler alıyoruz. “Neden stadı erken açmak istiyorsunuz?” diye, Biz de UEFA’ya taahhütler verdik. Bu stat açılacak ki kasamıza para girsin. Yoksa bunu seçim malzemesi olarak kullanıyor diyorlar. Biz öyle yapmıyoruz” cevabını verdi.

Futbolda gelir gider tablosundaki rakamları açıklayan Fikret Orman, “Bu sene 25.6 Milyon bonservis geliri olmuştur. 11.8 Milyon Euro ise gideri olmuştur. 1 maç eksiğimizle lideriz. Şampiyonluğa kitlendik. Allah nasip ederse hep beraber bunu yaşayacağıma inanıyoruz.” dedi.

Başkan Fikret Orman konuşmasının sonunda ise başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Orman, “Mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlığa da aday olduğumu buradan söyleyeyim. Adayım.” diye konuştu.

"Kartal Yuvası mağazalarımız büyümeye devam ediyor"


CİHAN
<< Önceki Haber Fikret Orman mayısta aday mı? İşte cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER