Adı kondu: Virüs yayan Kavimler Göçü!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 4 2021
İstanbul Tabip Odası tarafından yayınlanan raporda 17 günlük tam kapanma kararının ardından yaşananlar değerlendirildi. Raporda, "Yüz binlerce insanın tatil beldelerine, köylerine doğru yola çıkmasıyla 'Kavimler Göçü' misali virüs, İstanbul'dan Anadolu'ya taşındı" dendi.
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında 'tam kapanma' uygulamasına geçilmesinin ardından, İstanbul Tabip Odası Kovid-19 İzleme Kurulu tarafından nisan ayı raporu yayınlandı.
Raporda, İstanbul'un nisan ayındaki koronavirüs tablosu raporlaştırıldı. Raporda, salgının en büyük pikini nisan ayında yaptığı ve bu ayda Türkiye sağlık sisteminin çöktüğü bilgisi yer aldı. İstanbul'da koronavirüs hastalarının yoğun bakım yatağı bulamadığı ifade edildi.
Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre rapordan öne çıkan bazı başlıklar ve çözüm önerileri şöyle:
"1) Kovid-19 salgını Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da şimdiye kadarki en büyük pikini Nisan ayında yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre 1 Nisan 2021 günü günlük vefat sayısı 176 iken ay boyunca sürekli yükselerek 30 Nisan 2021 günü 394'e çıktı.
'Çöküşün en yoğun olduğu il İstanbul'
2) Nisan ayında Türkiye sağlık sistemi çöktü. Bu çöküşün en yoğun yaşandığı il ise İstanbul oldu. İstanbul'da binlerce Kovid-19 hastası hastaneye yatması gerektiği halde yatak bulamadı, bir yoğun bakım yatağının 'boşalması' ve böylece sıranın kendisine gelmesini beklemek zorunda kaldı.
3) Salgının daha önceki aylarında hafif-orta hastalar dahi hastaneye yatırılırken Nisan ayında oksijen saturasyonu düştüğü için kesin yatış endikasyonu bulunan Kovid-19 hastalarına bile yatak bulunamadı.
'Hekimler hastalar arasında seçim yapmak zorunda kaldı'
4) Kamu hastanelerinin çoğu fiili olarak pandemi hastanesine dönüştürülmesine rağmen ihtiyaca cevap veremedi. Hastalar evlerinde ya da acil servislerde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı
6.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Akdeniz’de Rus petrol tankeri İHA ile vuruldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






