Adliye'de gergin anlar: İmamoğlu jandarmaya isyan etti! 'Beni kim itti?'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan davanın 47’nci celsesi gerçekleştirildi. Davada, aralarında tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 68’i tutuklu toplam 414 sanık yargılanıyor. Duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katılırken, CHP’li milletvekilleri ile tutuklu sanıkların yakınları da izleyici olarak salonda yer aldı.
Bugünkü celsede eski Medya A.Ş. Genel Müdürü Elif Atayman ile Medya A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Elif Güven’in savunmalarını yapmasının planlandığı belirtildi.
İDDİANAMEDE DİKKAT ÇEKEN SUÇLAMALAR
11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan 3 bin 809 sayfalık iddianamede Ekrem İmamoğlu hakkında çok sayıda suçlama yöneltildi.
İddianamede İmamoğlu’nun “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet”, “suç gelirlerinin aklanması”, “kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık”, “kişisel verilerin kaydedilmesi”, “kişisel verileri ele geçirme ve yayma”, “suç delillerini gizleme”, “haberleşmenin engellenmesi”, “kamu malına zarar verme”, “irtikap”, “ihaleye fesat karıştırma”, “çevrenin kasten kirletilmesi”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “Orman Kanunu’na muhalefet” ve “Maden Kanunu’na muhalefet” gibi çeşitli suçları işlediği iddia edildi.
İmamoğlu hakkında 142 ayrı eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
DURUŞMA ARASINDA İMAMOĞLU İLE JANDARMA ARASINDA GERGİNLİK
Duruşmada verilen aranın ardından Ekrem İmamoğlu’nun salondan ayrıldığı sırada dikkat çeken bir olay yaşandı.
Aktarılan bilgilere göre İmamoğlu, merdivenlerden inerken “Tam yol ileri” diye seslendi. Bu sırada jandarma müdahalesi sonucu yalpaladığı ve düşecek gibi olduğu ifade edildi. Yaşanan olayın ardından İmamoğlu’nun jandarma görevlilerine tepki gösterdiği belirtildi.
“MERDİVENDEN AŞAĞI SEN Mİ İTTİN BENİ?”
Olay sonrası söz alan Ekrem İmamoğlu, kendisini bir görevlinin ittiğini öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
“Sen mi ittin beni az önce? Sen mi ittin beni az önce? Merdivenden aşağı sen mi ittin beni? Sen mi ittin, sen mi ittin? Terbiyesiz. Sen mi ittin az önce? Komutan; ben merdivenden aşağı düşecektim, beni kim itti az önce? Araba bozuk derken de yalan konuştunuz. Şimdi de aynı şeyi yapıyorsunuz. Beni kim itti arkadan? Beni kim itti arkadan? Bir daha yapmayın. Hakkınızda suç duyurusunda bulunurum. Benim konuşmama engel olamazsınız.”
JANDARMA İLE DİYALOG YAŞANDI
İmamoğlu’nun tepkisinin ardından jandarma görevlisinin, “Burası konuşacak yer değil” ifadelerini kullandığı aktarıldı. Bunun üzerine İmamoğlu’nun, “Burası konuşacak yer. Sen görmediysen aktarıyoruz sana komutan bey. Aktarıyorum size. Beni, arkadan kontrolsüz bir şekilde ittiler. Ben size aktarıyorum” dediği belirtildi.
Duruşma salonunda bulunan bazı avukatların da yaşanan olaya ilişkin “Biz de gördük evet” ifadeleriyle söz aldığı aktarıldı.
“TAM YOL İLERİ” MESAJI
Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından Ekrem İmamoğlu’nun yeniden “Tam yol ileri” sözlerini kullandığı belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

CHP'de kurultay satrancı: 'Kurultay' dedi! Tarih v...

Uyuşturucu operasyonu yapılan 7 ünlünün test sonuç...

'Hurdaya çıkardılar!' Ekrem İmamoğlu: “Yargıyı bi...

CHP’nin sosyal medya hesabı el değiştirdi!

Öcalan: “Demokrasinin kolayca inkar edildiği bir ü...






