Adnan Polat: İnan Kıraç benden nefret ediyor


Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, "Kongre kararı aldığımda bazı yöneticiler bir anda 180 derece değişti. O dönem beni göndermek için bir komite kuruldu." derken, İnan Kıraç'ın da kendisinden nefret ettiğini düşündüğünü söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün eski başkanlarından Adnan Polat, özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Başkanlığı döneminde alınan kongre kararı hakkında bilgiler veren Polat, "O gün kongre kararı alsaydık kulüp ciddi zarar görecekti. Paylaşamayacağım bir bilgiydi. Kongrede 'mesajı aldım, gereği yapılacak' dedim. Başka bir bilgi paylaşamazdım. Israrla kongre kararı almam gerektiğini söylediler, ben de kararımdan geri adım atmadım. O gün 'kongrede yapılanları hak edecek ne yaptım' diye düşündüm. O kongre Galatasaray'a yakışmadı." diyerek, şunları söyledi:

"Bize öğretilen Galatasaraylılık orada karşımıza çıkmadı. Beni hedef olarak gösterdiniz ama Galatasaray başkanlık koltuğundaki makama yapıldı bunlar. Belli kişiler kurgulanmış şekilde büyük saldırı yaptılar. Özellikle tüzük konusunda beni uyardılar, 'Tüzüğe dokunma yanarsın' dediler. Galatasaray tüzüğünün revize edilmesi gerekiyordu. Dernekler masasından da zaman zaman ihtar yazıları geliyordu. Biz tüzük kongresinin hazırlığını yaparken, bazı isimler için imtiyaz istendi. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversite'nde okuyan insanlar vardı. 'Tabii ki öncelik tanırız' ama Galatasaray anayasasının içerisinde yer alamaz."

"İNAN KIRAÇ BENDEN NEFRET EDİYOR"

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın kendinden nefret ettiğini düşündüğünü kaydeden Adnan Polat, "Dışarından 30 kişi alınırken, biz 200'e yakın kişiyi üye aldık. Bu durum liselilerde rahatsızlık yarattı. Ben saldırıları hak edecek ne yaptım? Şirket birleşmesi bitti, stat açılışı yapıldı. Bu kulübün sahibi taraftarlardır. Bu kapıyı açmak lazım. 'Küçük olsun, benim olsun' felsefesinin ortadan kalkması lazım. Galatasaray 300-500 kişi tarafından yönetiliyor, bu olmamalı." dedi.

"BENİ GÖNDERMEK İÇİN BİR KOMİTE KURULDU"

"Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda kongre kararı almadım." diyen Polat, "Bunları bir gün açıklayacağım. Benden talep edilen kongreye gitmemdi, yine beni seçeceklerdi. Hayati bir durum vardı, bunu sonra açıklayacağım. Bazı yöneticiler bir anda 180 derece değişti. O dönem beni göndermek için bir komite kurulmuş. Mali yönden ibra olduk sonra ama idari yönden olamadık." şeklinde konuştu.

Eski başkan Polat, "Ben Mahkemeye gitmeyecektim ama medya 'aklanmadılar' yazılınca mahkemeye gitmeye karar verdim. Kazandık ama Galatasaray'da iç barış bozuldu. Ünal Aysal'a da söyledim; 'İç barışı sağlamanız lazım. Genel af yapın, iç barışla başlayın. Adnan Polat yönetimine iadei-itibar diye bir ifade kullanmayın' dedim. Sanki öyle söylemedik, 'İadei itibar yapıyoruz' dedi." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Adnan Polat: İnan Kıraç benden nefret ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER