AFAD, eş zamanlı göçük, kimyasal sızıntı ve çığ tatbikatı yaptı


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul ve Erzurum'da göçük, kimyasal sızıntı ve çığ düşmesi olarak eş zamanlı 3 ayrı tatbikat gerçekleştirdi.

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında AFAD'ın Ankara'daki merkezinden yönetilen tatbikatlarda, ekipler görevlerini talimatlar doğrultusunda başarı ile gerçekleştirdi. AFAD ekipleri İstanbul'da göçük ve kimyasal sızıntıya müdahale, arama kurtarma yaptı. Erzurum'daki çığ düşme tatbikatında ise mahsur kalanlara müdahale edildi.

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Hafize Özal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Kentsel Arama Kurtarma' tatbikatı senaryosuna göre, enkaz altında arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi. 'KBRN' senaryosunun uygulandığı diğer bir tatbikatta ise çöpe bırakılan ve üzerinde etiketi olmayan, içeriği belirsiz bir bidonun çöp olarak alınması esnasında sızıntı meydana geldi. Sonrasında, AFAD KBRN ekibi etkilenen işçilere müdahale etti.

Erzurum'da yapılan çığ tatbikatı senaryosuna göre de AFAD'ın uzman arama kurtarma ekipleri, Palandöken Kayak Merkezi'nde çığ altında kalan kayakçılara ulaştı. CİHAN
<< Önceki Haber AFAD, eş zamanlı göçük, kimyasal sızıntı ve çığ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER