Afgan güvenlik güçleri Kunduz'u almak için geniş çapta operasyon başlattı


Afgan güvenlik güçleri, dün ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinin merkezini kontrol altına alan Taliban'a karşı bugün operasyon başlattı. Afgan yetkililer, bazı semtlerin tekrar Taliban'dan alındığını duyurdu.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Seyit Server Hüseyni, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin havadan ve karadan operasyon başlattığını ifade etti. Hüseyni, ilk olarak şehirde emniyet müdürlüğü binası ve hapishanenin tekrar yönetim tarafından kontrol altına alındığını bildirdi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Siddik Siddiki, bu sabah Facebook sayfasından paylaştığı haberde Afgan güvenlik güçlerinin Taliban'a karşı geniş çapta operasyon başlatmak için bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Siddiki, bazı pilot bölgelerin Taliban'dan geri alındığını yazdı.

Afganistan Savunma Bakanlığı da yazıl olarak operasyonun başlatıldığını duyurdu. Bakanlık Taliban güçlerinin karşı koyacak güce sahip olmadığını iddia etti.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda; Taliban militanlarının şehir merkezinde gezdikleri, hapishanedeki mahkûmları serbest bıraktıkları, dükkân ve işyerlerini yağmaladıkları ve güvenlik güçlerine ait silah ve zırhlı araçları ele geçirdikleri görülüyor. Kunduz vilayeti dün sabah şiddetli saldırılar sonucu Taliban'ın eline geçmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Afgan güvenlik güçleri Kunduz'u almak için geniş çapta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER