Afyon'un eğitimde başarısı düştü


Eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer ile Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ gibi önemli isimlerin yetiştiği Afyonkarahisar'da eğitimdeki başarı düştü. TÜİK tarafından açıklanan 'İllerin Yaşam Boyu Eğitim Endeksi'nde eğitimdeki başarı sırası 48 olarak açıklanan Afyon'un son yıllarda yapılan sınavlarda yerinin 71 olması dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şehrin başarı sıralamasına ilişkin 10 gündür çalışma yaptıklarını, ancak ne bakanlık, ne de ilgili müdürlükten gerçek rakamları alamadıklarını ifade etti. Afyonkarahisar'ın bölge şehirleriyle kıyaslandığında eğitimde geride kaldığını savunan Demirkırkan, saklanan gerçek rakamları ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol da, Afyonkarahisar'da son yıllarda TEOG, YGS ve LYS sıralamalarının ilan edilmemesinin eğitimdeki düşüşün sağlandığına dair şüphe uyandırdığını aktardı. İnternet medyasında Afyon'un YGS 2015'de 71. olduğuna dair haberleri çıktığını, ancak Milli Eğitim'in yalanlamadığını belirten Şenol, "2013 yılında Afyon ilköğretimde SBS (TEOG) Türkiye'de 15, üniversite sınavında da puan türüne göre 31, 35, 36. sıralardaydı. Son 3 yıldır çöküş başladı, bu yıl zirve yaptı." dedi.

Son yıllarda eğitimdeki siyasal düşünce ve sendikal ayrımın da zirve yapıldığına dikkat çeken Şonol, müdür ve şube müdürlerinin tamamına yakının değiştirilip, ehil eğitimcilerin küstürülüp, uzaklaştırıldığını kaydetti.

Aktif Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu da başarı sırası konusunda sağlıklı bir bilgiye sahip olmadıklarını anlattı. Hatipoğlu, önceki yıllarda 52'nci sıralarda olduğu söylenen şehrin şimdilerde daha gerilerde olduğu yönünde açıklamaların olduğunu, ancak bu konuda net bir açıklama yapılmadığını belirtti. Kurumlarda işini bilen, tecrübeli, donanımlı ve kalifiye yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Sadece sendika kriteri alınarak, özel hiçbir donanıma sahip olmayan, liyakatin esas alınmadığı, yandaş bir atama sistemiyle başarı nasıl yakalanacak?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'un eğitimde başarısı düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER