Ağbaba'dan iş adamlarının tutuklanmasına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MAKİAD üyesi iş adamlarına yapılan operasyona sert tepki gösterdi.

Ağbaba'dan iş adamlarının tutuklanmasına tepki

CHP'li Ağbaba; "Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Veli Ağbaba, TBMM'de Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Malatya'da MAKİAD üyesi işadamlarına yönelik operasyona tepki gösterdi. Gözaltına alınan işadamlarının hepsinin saygın insanlar olduğunu belirten Ağbaba, "Birkaç gün önce Malatya'da bir operasyon yapıldı. Malatya'da ismi herkes tarafından bilinen 11 saygın iş adamına bir terör örgütüne üye olmak iddiasıyla operasyon yapıldı. 11 kişinin arasında dernek başkanları var. Eğer bu kişiler teröristse, teröre yataklık yapmışsa, AKP milletvekillerini buradan ihbar ediyorum; Çünkü o AKP milletvekillerinin onlardan randevu almak için, onlarla aynı sofraya oturmak için neler yaptıklarına ben şahidim. Bugün sadece birilerine yakın diye bazı iş adamları yargılanıyorsa bu işin sonu tehlikeli değerli arkadaşlar. Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Tekrar söylüyorum: Geçmişte o derneğe, o iş adamı örgütünden randevu almak için onların eteğine yapışanları buradan ihbar ediyorum. Eğer bir suç varsa bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır, onları da buradan ihbar ediyorum çünkü bugün gözaltına alınan, terörle yargılanan insanların en yakın arkadaşları AKP milletvekilleriydi. Benim selam mesafem yoktu ama onların da hukukunu savunmak benim görevim" diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba'dan iş adamlarının tutuklanmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER