Ahmet Davutoğlu'ndan görüşme sonrası ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP-CHP görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Davutoğlu'ndan görüşme sonrası ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP-CHP görüşmesi sonrası açıklama yapıyor.... İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları; * AKP olarak yoğun bir mutfak çalışması yaptık... * AK Parti içinde, kendi tabanımızın temayüllerini almak dışında her partiyle ilgili özel komisyonlar kurduk.
* Parti çıkarları ülke çıkarlarının önüne geçmemeli * İlk olarak güven ortamının sağlanmasını hedefliyoruz... *  Bunlar tarafların birbirlerini doğru anlamalarını temin edici ön görüşmeler. Bir yanlış anlaşılma varsa bunun giderilmesi, istikşafi, muhtemel bir müzakere zemini varsa o da ikinci turda ortaya çıkabilecek bir durum. Bu temaslarımız arkadaşlarımız arasında devam edecek.
* Bugün Kılıçdaroğlu’na usül çerçevesinde görüşlerimizi paylaştık, yarın Bahçeli ve devamında HDP ile bunlar görüşülecek.
*  İkinci tur öncesinde, diplomaside kullandığımız istikşafi tarzda, her iki tarafın birbirini anlaması, bir ön görüşme, müzakere öncesi öngörüşme şeklinde her iki tarafın birbirini anlamasını temin edecek ve olabilecek uzlaşı alanlarıyla, resmini çizecek bir çalışma yürütmek.
* Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşme son derece samimi geçti. Karşılıklı görüşlerimizi paylaştık
* Bu konuda bizim samimiyetimiz açıktır. Bu görüşmelerde inşallah karşılıklı zemin oluşması halinde görüşmeler devam eder, milletimize hayırlı haberleri verme imkanına kavuşuruz.
* Görüşmelerde Cumhurbaşkanı'yla ilgili bir konu açılmadı. Cumhurbaşkanlığı makamı, bir hükümet ortaklığı görüşmelerinde konu olacak bir konum değildir.
<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu'ndan görüşme sonrası ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER