"Ahmet Hakan'ın nenesinin kınama pozisyonuyla aynı tavrı sergileyemezsiniz"


Başbakan Davutoğlu'nun ilkbahara kadar terörün biteceği sözünü hatırlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Hani ilkbahara kadar bitecekti, hani Başbakan 'İlkbahara kadar artık terör diye bir mesele kalmayacak' diyordu. Ne oldu?" diye sordu. Ankara saldırısıyla ilgili de konuşan Baluken, "Ahmet Hakan'ın nenesinin kınama pozisyonuyla aynı tavrı sergileyemezsiniz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 43'üncü birleşimi, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap eden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "78 milyonun Cumhurbaşkanı değil sadece AKP'nin Cumhurbaşkanı olduğunu pratikleriyle ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan'da Parlamentoya talimat üstüne talimat yağdırmıştır. HDP'li milletvekilleri ve HDP hakkında ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştur. Öncelikle şunu ifade edeyim; kullandığı hakaretlerin tamamını misliyle kendisine HDP Grubu olarak iade ediyoruz." şeklinde konuştu.

Baluken, şöyle devam etti: "AKP'nin Cumhurbaşkanı'na da buradan ifade etmek istiyorum; ses tonunu yükseltmekle korkutacağı bir tek grup ya da milletvekili zümresi varsa orada oturuyorlar. HDP Grubu asla, Erdoğan'ın ses tonunu yükseltmesiyle korkacak, sinecek, geri adım atacak bir grup değildir. Ses tonunu her yükselttiğinde, biz, içerisine girmiş olduğu suçluluk psikolojisinin ve duymuş olduğu korkunun da aynı şekilde büyüdüğü kanaatindeyiz."

HDP, DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN 'HODRİ MEYDAN' DEDİ

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında da konuşan İdris Baluken, "Hodri meydan, 550 milletvekilinin tamamının ve Cumhurbaşkanı'nın da vatana ihanet dışındaki hırsızlık, yolsuzluk, yandaşa rant sağlama, ihaleye fesat karıştırma, tüm bu suçları kapsayacak olan yargılamaların önünü açalım, bundan kaçan kimse yok. Orada öyle algı yönetmek, toplumu belli bir algı üzerinden kutuplaştırmak yerine, siz de o da çıkın bu ülkeyi nasıl kan gölüne çevirdiğinizin hesabını verin." ifadelerini kullandı.

"AHMET HAKAN'IN NENESİNİN KINAMA POZİSYONUYLA AYNI TAVRI SERGİLEYEMEZSİNİZ"

İktidarın içeride hem dışarıda yanlış politikalar yürüttüğünü ileri süren Baluken, "Yanlış yöntemlerle meseleleri ele aldığınız için bu halk her gün çok ağır bedeller ödüyor. Kahin olmaya gerek yok, daha da kötü olacak, bu günleri de arar duruma geleceğiz. Yarın öbür gün bu fatura daha da ağırlaştığında buraya çıkıp bir siyasi partinin linci üzerinden bu işin içerisinden sıyrılma anlayışıyla davranırsanız, kusura bakmayın, biz karşınızda dururuz, sorumluluğunuzu hatırlatırız. Siz öyle bilmem hükûmetiyle, İçişleri Bakanı ile kınayan bir pozisyonla bu işin içinden sıyrılan bir pozisyonda değilsiniz. Ahmet Hakan'ın nenesinin kınama pozisyonuyla aynı tavrı sergileyemezsiniz. Hesap vereceksiniz. Hani ilkbahara kadar bitecekti, hani Başbakan 'İlkbahara kadar artık terör diye bir mesele kalmayacak' diyordu. Ne oldu?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber "Ahmet Hakan'ın nenesinin kınama pozisyonuyla aynı tavrı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER