AİHM önündeki tarihi eylemde neler yaşandı?

Türkiye'de hak ihlallerine uğrayan yüzbinler adına AİHM önünde bugün yapılan eylemde önemli bir başvuru da yapıldı. Peaceful Actions Platformu adına KHK'lı diplomat Rumi Ünal, AİHM Başkanı Spano'ya "Türkiye'deki mağdurlar için artık harekete geçilmesi ve AİHM'in bir an önce geciken adaleti tesis etmesini isteyen" bir mektup sundu.

İşte AİHM'nin önünde gerçekleştirilen Barışçıl eyleme gelen tüm video mesajlar

Türkiye’de hak ihlallerine uğrayan yüzbinler adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Bold Medya gelişmeleri Strasbourg’tan canlı olarak takip etti.



Avrupa’nın farklı ülkelerindeki KHK’lılar, bugün Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) önünde buluştu.



Sloganların atıldığı eylemi organize eden heyet adına KHK’lı diplomat Rumi Ünal, Türkiye’deki hukuksuzluklara duyarsız kalan Avrupa Konseyi’ne uyarı mektubu verdi.



“TÜRKİYE’DEKİ MAĞDURLARA HAKLARINI VERİN”

Bold’a açıklamalarda bulunan Rumi Ünal, mektubu Strasbourg’taki eylemi organize öden 24 sivil toplum kuruluşları ve Peaceful Actions Platformu ve tüm mağdurlar adına verdiklerini söyledi.




Ünal, 7-8 sayfalık bir mektup. AİHM’in şu ana kadar vermediği, eksik verdiği kararı anlatıyor. AİHM’den beklentileri dile getiriliyor.



Yargıç Spano’nun konuya sahip çıkmasını, 6 yıldır mağduriyetlerin sürmesine rağmen adaletin geciktiğini örnek kararlar üzerinden anlattık. Avrupa Konseyi ve AİHM’den Türkiye’deki mağdurların haklarını savunmasını bekliyoruz. Mektubu AİHM Başkanı Rabert Spano’ya ulaştırılmak üzere görevli asistanına verdik.”



“ÜMİTLERİMİZ SÖNMEK ÜZERE”

15 Temmuz sonrası Türkiye’de zorla kaçırılan ve kendisinden yaklaşık 3 yıldır haber alınamayan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi Şefika Nur Kurt da eyleme katılarak bir konuşma yaptı.



Kurt, “Maalesef AİHM’nin verdiği kararla ümitlerimiz sönmek üzere. O yüzden biz kayıp ailelerinin desteklenmesi konusunda yapılan her gayret, destek çok kıymetli.” dedi.



Eyleme katılan gazeteci Kerim Balcı ise, “Geciken adalet hem mağdurları umutsuzluğa itiyor, hem de diktatörlere cesaret veriyor. Biz bunu AİHM’e hatırlatmak için buradayız.” şeklinde konuştu.


<< Önceki Haber AİHM önündeki tarihi eylemde neler yaşandı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER