Ajax Teknik Direktörü Boer: Yazık oldu

Ajax Teknik Direktörü Boer: Yazık oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile kendi sahasında 0 - 0 berabere kalan Ajax'da teknik direktör Frank De Boer, "Bizim açımızdan bir kaç tane pozisyonumuz oldu. Biz pek fazla pozisyon yakalayamadık. Sonuç olarak biz kendi oyunumuzu top kayıpları nedeni ile ortaya koyamadık. Yazık oldu. Aslında yenebilirdik. Buradan ileriye doğru önemli bir adım atabilirdik.Olmadı çok beraberliğe üzgünüm." dedi.

FENERBAHÇE YÜZDE YÜZ GOL POZİSYONUNU DEĞERLENDİREMEDİ

Bu maçta daha farklı bir maç hayal ettiğini, hiçbir şekilde kendi oyunlarını ortaya koyamadıklarını söyleyen Boer, "Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi; top hakimiyeti sırasında top hakimiyetini çok baştan savma bir şekilde yapmamız. Kendi oyunumuz oynayamadık. Orta sahada çok top kaybettik. Kendi oyunumuzu oynayabildiğimiz hiç önemli anlar olmadı. Karışımızdaki takım Fenerbahçe gayet iyi organize olmuş bir takımdı. Birinci devrede inanılmaz kötü olduğumuza inanıyorum. İnanılmaz derecede top kaybettiğimize inanıyorum. İkinci devrede biraz daha az olmakla birlikte yinede kötü idik. Böyle olunca da topun el değiştirmesi çok sık gündeme geliyor, o zaman da kendi oyununu ortaya koyamıyorsun. Karşı taraf da çok iyi karşıladı bizi. Fenerbahçe, yüzde yüz bir gol pozisyonu yakaladılar Fernando'un ayağından. Bunu değerlendiremediler. Bizim açımızdan bir kaç tane pozisyonumuz oldu. Biz pek fazla pozisyon yakalayamadık. Sonuç olarak biz kendi oyunumuzu top kayıpları nedeni ile ortaya koyamadık. Yazık oldu. Aslında yenebilirdik. Buradan ileriye doğru önemli bir adım atabilirdik.Olmadı çok beraberliğe üzgünüm." değerlendirmesinde bulundu.

FENERBAHÇE BİREYSEL KALİTESİ YÜKSEK FUTBOLCULAR VAR

Maçta en basit pasları bile yapamadıklarını dile getiren Boer, şöyle konuştu: "Sürekli olarak ikili mücadeleler, topun el değiştirmesi gibi şeylerle karşılaşıyorsunuz. Aslında bir kaç pozisyonda Fenerbahçe'nin baskısı neticesinde top kaybettiğimiz oldu. Ama genel olarak bizim en basit hatamızdan dolayı oldu. Bugünkü oyun sonunda futbolcularımda zihinsel bir gerilimin olduğunu düşünüyorum. Karşımızdaki takım özellikle top el değiştirdiğinde gayet iyi oynayan ve gayet organize olmuş bir takımdı. Yalnız biz de maçı domino edecek güçte idik. Aynı zamanda Fenerbahçe takımında bireysel kalitesi yüksek olan futbolcuları vardı. Gruptaki durumuz inisiyatif bizde değil. Yani bizim iki kere kazanmamız gerekiyor." CİHAN
<< Önceki Haber Ajax Teknik Direktörü Boer: Yazık oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER