AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten Anayasa Komisyonu açıklaması


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Bizim sistem değişikliği bağlamında tartışmalarımızı bile rejim değişikliği havasına sokmaya çalıştılar" dedi.

'Türkiye defalarca anayasa değişikliği yapmıştır ama 12 Eylül anayasasından kurtulamamıştır." diyen Çelik, "Millet adına yürütülen bir süreç yine bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa Uzlaşma Komsiyonu'nun dağılması üzerine yaptığı açıklamada, "Gerekçeleri nedir? Biraz evvel diyorlar ki başkanlık sistemi tartışılamaz. Başkanlık sistemi tartışıldığı andan itibaren biz bu masada oturmayız. Düşünebiliyor musunuz adı siyasi parti, meşru bir sistemi tartışmaktan bile kaçıyor. Parlamenter sistem ne kadar meşruysa, başkanlık sistemi de o kadar meşrudur. Biz dedik ki gelin bunu tartışalım. Bunu da şöyle yürütelim. Acaba kimin önerisi daha çok kuvvetler ayrılığı sistemini güçlendirecek şekilde halkın önüne çıkacak. Kim bu ülkede daha çok özgürlükçü devlet toplum ilişkisini toplumun önüne koyacak diye... Buyurun tartışalım, dedik. Bu tartışmanın sonunda acaba CHP'nin mi, AK Parti'nin getireceği başkanlık sistemi mi daha özgürlükçü olacak. Bu açık bir şekilde toplumun önüne konulacaktı.

Şimdi tartışmaktan bile kaçan bir parti, çağdaş normlarda bir anayasa sistemini savunmayan bir parti, başkanlık sistemi masaya getirildiği için masadan kalkıyorum diyor. AK Parti bugün Meclis'te çoğunluğu olan partidir. Anayasa hukuku içinde meşru bir sistemi söylemektedir. CHP'nin son kararı kendisini verdiğini zannetmektir bu." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER