AK Partili kadınlar, 28 Şubat mağdurlarını Meclis'te selamladı


AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli ve AK Parti kadın milletvekilleri, Meclis'te 28 Şubat postmodern darbenin yıldönümü sebebiyle basın toplantısı düzenledi. 28 Şubat döneminde başörtülü olduğu için milletvekili yemininde kriz çıkan Merve Kavakçı'nın kardeşi İstanbul AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'ın da yer aldığı toplantıda konuşan Benli, kadın milletvekilleri olarak millet iradesine aykırı her türlü hukuksuzluğa hep beraber karşı çıkacaklarını vurguladı.

28 Şubat'ta toplumun değişik kesimlerinde pek çok mağduriyet gerçekleştiğini dile getiren Benli, Meclis çatısı altında "Bu kadına haddini bildirin" ifadeleriyle halkın seçtiği bir milletvekilinin dahi görev yapmasının engellendiğini ifade etti. Tekrar 28 Şubat'lar yaşatılmaması için çalışacaklarını belirten Benli, yapılan haksız uygulamalardan sadece mağdurlar değil tüm Türkiye'nin zarar gördüğünün altını çizdi.

Benli, şöyle devam etti: "Başörtülü kurucuları olduğu için Anayasa Mahkemesi'ne şikayet edilen, hatta hakkında kapatma davası açılan, Cumhuriyet mitingleri ile devrilmeye çalışılan, e-muhtıraların muhatabı olan AK Parti, milletinden aldığı güçle bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırmış, tüm Türkiye'ye zarar veren yasak ve ayrımcı uygulamalara son vermiştir. Bundan sonra bize düşen elimizden geldiğince kalan yaraları sarmak ve yeni Türkiye'de asla kimsenin ayrımcılığa uğramayacağı bir gelecek için çaba göstermektir. Bu noktada, milletin temsilcileri olarak açıklıyoruz ki sahip olduğumuz yetkiyi, milletimizden aldığımızın farkındayız. Milletimizin sahip olduğu değerler, bizim değerlerimizdir. Bu değerlere karşı gerçekleştirilmiş olan tüm saygısız ve haksız eylemleri kendimize yapılmış kabul ediyoruz. Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz. Bir kere daha benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz. Son olarak uğradığı tüm mağduriyetlere rağmen şiddete başvurmadan onurlu bir hak mücadelesi veren 28 Şubat mağdurlarını selamlıyoruz."Cihan CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili kadınlar, 28 Şubat mağdurlarını Meclis'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER