Akçay'da 6 ton hamsi dağıtıldı


Balıkesir Akçay'da, Körfez Karadenizliler Derneği tarafından, 6 ton hamsi dağıtıldı.

Akçay Belediyesi'nin katkılarıyla, Cumhuriyet Meydanı'na 100 metre uzunluğunda mangal kuruldu. Bu mangalda pişirilen hamsiler ekmek arasına konarak vatandaşlara dağıtıldı.

Hamsi Izgaraları hazırlayan Ordulu Mehmet Yamanol, "8. Akçay Balık Festivali'nde gururluyuz. Havalar çok güzel, 6 ton hamsi geldi. Yoğun bir talep var, arkadaşlara helal olsun, biz de kendimizi tanıtıyoruz işte." dedi.

Manisa'da üniversite okuyan Karadenizli Resul Koç da "Bugün şenliğimiz müthiş geçiyor. Müthiş bir kalabalık var. Bütün Balıkesir ve körfezi şu an burada. Biz bu işi severek yapıyoruz, her sene yapılan bir şenlik, bizim kendi kültürümüzü, şenliğimizi herkese göstermek istiyoruz. Bu işi yapmaktan gurur duyuyoruz. Manisa'da üniversite öğrencisiyim, sırf bu iş için Manisa'dan geldim. Halkıma hizmet ediyorum, Karadeniz kültürünü yayıyorum." şeklinde konuştu.

Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk ise "8. Hamsi Festvalini Akçay'da yapıyoruz. Hamsilerimiz Trabzonda geldi. 6 Ton Hamsiyi bin 400 ekmeğin arasına koyarak ikram edeceğiz. Sloganımız da 'hamsi karaya vurdu kaynaşalım hep beraber' diyoruz. Etkinliklere katkı sağlayan bütün hemşehrilerimizle birlikte körfez halkına da özellikle teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akçay'da 6 ton hamsi dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER