Akın İpek'ten Erdoğan'a cevap geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülkiyet hakları konusunda yaptığı açıklama sırasında suçladığı Akın İpek iddialara cevap geldi.

SHABER3.COM

Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avında el konulan mülklerin geri verilmeyeceğini açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a İngiltere’de ikamet eden işadamı Akın İpek cevap verdi. 

Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yargı reformunun kapsamına dair açıklama yaptı. 

Hizmet Hareketi gönüllülerini hedef alan soruşturmalar kapsamında el konulan mülklerin, gerçek sahiplerine iade edilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. Yani bunca insan öldürüldü! Onların mülkiyet hakları ne olacak?” diye sordu. 

Erdoğan şöyle devam etti: “Şu anda İngiltere’de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek? Niye kaçak? Gel o zaman ülkende dur biz bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de aynı şekilde devam edeceğiz.”

AKIN İPEK O İDDİLARA TEK TEK CEVAP VERDİ

Erdoğan’ın yanlış bilgilerle dolu bu sözlerine, el koyduğu Koza İpek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek net cevap verdi.

İşadamı İpek şu bilgileri paylaştı: “Koza İpek Grubu'na 2015 yılında el kondu, 2016’da değil… Değil ‘terör, şiddet’ biz hayatımızda bilerek kalp kırmadık. Ulusal veya uluslararası yasalara göre işlediğimiz tek suç da gösteremezler… Çok şükür; Allah’tan başka hiç kimseye de bir borcumuz yok… Doğrusu budur.”
<< Önceki Haber Akın İpek'ten Erdoğan'a cevap geldi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER