AKP 'hainlikle' suçladığı maddeyi seçim vaadi yaptı

AKP’nin Seçim Beyannamesi ile birlikte açıkladığı ‘Yeni Türkiye Sözleşmesi-2023’teki bir madde dikkat çekti.

AKP 'hainlikle' suçladığı maddeyi seçim vaadi yaptı

AKP’nin 2015 Seçim Beyannamesi ile birlikte açıkladığı ‘Yeni Türkiye Sözleşmesi-2023’teki bir madde dikkat çekti. Sözleşmenin 67. maddesi, “Girişim özgürlüğünü teminat altına alan açık ve şeffaf hukuk kurallarının olmadığı ülkelerin uzun dönemli yatırımlar çekebilmesi de sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmesi de mümkün değildir.” ifadesi yer alıyor.

'ERDOĞAN, TÜSİAD BAŞKANI VATAN HAİNİ İLAN ETMİŞTİ'



Oysa aynı değerlendirme yüzünden eski TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, dönemin başbakanı R. Tayyip Erdoğan tarafından ‘vatan haini’ ilan edilmişti.
Yılmaz, 23 Ocak 2014 tarihinde yapılan TÜSİAD 44. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen, yargı mekanizması AB normlarında çalışmayan, düzenleyici kurumlarının bağımsızlığına gölge düşen, vergi cezaları veya başka tür cezalarla şirketler üzerinde baskı kurulan, ihale yasası onlarca kez değiştirilen bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir.” demişti.

'ŞİMDİ SEÇİM VAADİ OLARAK KARŞIMIZA ÇIKTI'



Ertesi gün Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda partisinin bir toplantısında konuşan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı’nın ihanet içinde olduğunu söylemişti.
AKP’nin şimdi aynı tespitleri seçim vaadi olarak Yeni Türkiye Sözleşmesi’ne yazması kafaları karıştırdı. Bir anlamda eski TÜSİAD Başkanı’nın haklılığı teyit edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bizzat kendi partisinden ‘düzeltme’ gelmiş oldu.

ZAMAN
<< Önceki Haber AKP 'hainlikle' suçladığı maddeyi seçim vaadi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER