AKP halkın parasını bakın nasıl israf ediyor: 65 milyon euro hurdaya döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2008’de eski başkan Kadir Topbaş döneminde Hollanda’dan alınan 50 otobüsün hurda görüntüleri ortaya çıktı. 65 milyon euroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan otobüsler Edirnekapı ve Hasanpaşa garajlarında bekliyor.

SHABER3.COM

İBB metrobüs projesinin ardından bu hatta hizmet verecek otobüs arayışına girdi. ^

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş tüm itirazlara ve uyarılara rağmen Hollandalı Advanced Public Trasport Systems (APTS) adlı firmadan "Phileas" marka 50 körüklü otobüs alınmasına karar verdi.

HER BİRİ 1,4 MİLYON EURO

1 milyon 307 bin 950 euroya muadillerinin yaklaşık dört katı fiyata satın alınan otobüsler, İstanbul yollarının fiziki şartlarına uyum sağlayamadı. Teknik sorunları ve imalat hataları da olan otobüsler bir yıl sonra arızalanmaya başladı. 

Kısa sürede araçlar kullanılamaz hale geldi.

Aydınlık’ta yer alan habere göre araçların sadece dörtte biri çalışır durumda. Ancak seyir halindeyken sık sık arızalandıkları ve yolda kaldıkları için garajda bekletiliyorlar.


 
"İÇLERİNDE OT BİTİYOR"

Bir İETT çalışanı şunları anlattı: “Bu araçlar ilk geldiğinde ciddi fabrikasyon hataları olduğunu fark ettik. Mesela kablo bağlantısı yağmuru almayacak şekilde olması gerekirken ters monte edilmiş. Yedek parçaları da pahalı. Sürekli arıza yaptılar. Bugün bir kısmı çalışıyor ama hiçbir şoför bunları kullanmak istemiyor. Yolda kalıyor. Şu anda garajda bekliyorlar. Yedek parça temini için kullanılıyorlar. Kaportaları dökülmüş, kabloları dışarıda, hatta bir aracın içinde ot bittiğini gördüm. Milyonlarca euroya alındılar, hepsi çöp oldu.”



TOPBAŞ BERAAT ETMİŞTİ

İBB’nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İBB meclis üyesi seçilen Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikâyetçi olmuştu. 

Topbaş açılan davada 2014’te savunma yapmış, topu İETT’ye atmış ve ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. 

Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.
<< Önceki Haber AKP halkın parasını bakın nasıl israf ediyor: 65 milyon... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER