AKP hükümetiyle seçime gitme planı tıkır tıkır işliyor

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 63, Davutoğlu’nun hükümet kurma görevi almasının üzerinden 28 gün geçti. CHP?ile koalisyon görüşmeleri sürmesine rağmen AKP’de gözler erken seçime kilitlendi. Hedef iktidar olarak seçime gitmek

AKP hükümetiyle seçime gitme planı tıkır tıkır işliyor

CHP ile koalisyon görüşmelerini sürdüren AKP bir yandan da B planı üzerinde çalışıyor. Buna göre koalisyon kurulamaması halinde her durumda AKP iktidarında seçime gitmeyi hedefliyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop başkanlığındaki bu ekip AK?Saray’da Cumhurbaşkanı Tayyip Tayyip Erdoğan’ın ekibi ile yakın temas içinde bulunuyor. Hedef ise ülkeyi 22 veya 29 Kasım 2015 tarihinde seçime götürmek. 
 
63 GÜNLÜK SÜREÇ
 
AKP’de ilk formül koalisyon hükümeti olarak görülüyor. Bu çerçevede CHP ile yapılan danışma görüşmeleri sonrasında Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında 10 Ağustos Pazartesi günü önemli bir görüşme yapılacak. 7 Haziran seçimlerinin üzerinden tam 63, Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini aldığı 9 Temmuz’un üzerinden ise tam 28 gün geçtikten sonra yapılacak bu görüşme koalisyon hükümetinin de kaderini belirleyecek.
 
HEDEF AKP İKTİDARINDA SEÇİM  
 
Koalisyon hükümeti kurulamaması halinde ise “azınlık hükümeti, geçici seçim hükümeti ve mevcut hükümetle” ile seçime gitme formülleri işletilecek. AKP’de azınlık hükümetine zor işleyeceği; geçici seçim hükümetine de bütün partilerin bakanlık verecek olması nedeniyle sıcak bakılmıyor.  
 
AKP, başka bir alternatif olarak seçim kararı üzerinde duruyor. Bu durumda Meclis’ten karar alınması gerekiyor. Bunun için ya erken seçim kararı için kanun çıkartılacak ya da erken seçim bir grup önerisi olarak Meclis Danışma Kurulu’na getirilecek, daha sonra da Genel Kurul’da oylanacak. CHP ve HDP, AKP’nin bu yöndeki formüllerine açık bir şekilde karşı çıkıyor. Azınlık Hükümeti ile HDP’nin bakan vereceği bir seçim hükümetine karşı olan MHP’nin bu formüle destek olabileceği belirtiliyor. 
 
MİLLET
<< Önceki Haber AKP hükümetiyle seçime gitme planı tıkır tıkır işliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER