AKP kongresinden merakla beklenen açıklama geldi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu merakla beklenen kongre konuşmasını yaptı. Davutoğlu konuşmasında, 'Üç dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz' dedi.

AKP kongresinden merakla beklenen açıklama geldi

Haftalardır gündemi meşgul eden üç dönem kuralıyla ilgili AKP kongresinde konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Üç dönem kuralının bir çok eski bakan ve milletvekilini dışarıda bırakmasıyla beraber AKP 1 Kasım 2015'te yapılması planlanan erken seçimlerde bu kuralda değişkliğe gidiyor.

Davutoğlu AKP kongresinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


'Üç dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz. AK Partinin ruhu ortak zihniyet, ortak vicdandır. AK Partinin içine nifak sokacaklarını düşünenler oldu, çevreler çıktı. AK Parti ile yola çıkanları hedefi sadece mevkii makam değil milletin makamıdır.

Kim kısa dönemli hesaplar arasında olursa bizim aramızda olmaz. Çünkü bu hareket 2001’den bu yana nice sınamalardan geçtiğinde aynı sözle yürüdü… Büyük Türkiye ideali… AK Parti ruhunun 1 Kasım seçimlerine damga vuracağına inanıyoruz.
Şehitlerimiz toprağa düştüğü bugünler bir siyasi hesap yapan olursa onların karşısında dimdik duracağız.

1 Kasım bir milattır. Kongremiz doğum işaretleri veriyor. Ey Anadolu çocukları, Kafkasya, Ortadoğu, Akdeniz, Karadeniz çocukları yeniden ayağa kalkmaya var mıyız.

Genç bir hareket olarak tazelenmiş bir hareket olarak bu ülkeyi en güzel şekilde hazırlayacağız.'
<< Önceki Haber AKP kongresinden merakla beklenen açıklama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER