AKP kurucusu Çelik'ten iktidarı çok kızdıracak çıkış: 'Kıyamete kadar devam etmiş zulüm yoktur!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 30 2025
Paylaş
X Post
AKP'nin kurucularından eski bakan Hüseyin Çelik'in iktidara yönelik sözleri geniş yankı uyandırdı. Çelik'in özellikle 15 Temmuz sonrası işletilen çarpık hukuk sistemine yönelik eleştiri dikkatleri çekti.
Hüseyin Çelik, katıldığı Youtube yayınında, kurucuları arasında yer aldığı AKP'ye yönelik yargı ve hukuk konusunda eleştirilerde bulundu. "Biz yargının bağımsızlığından söz ediyoruz. Sadece kağıt üzerinde yazıp, kendimizi kandırıyoruz. Ne yazık ki, biz de kendi militan yargımızı oluşturduk. Yani geçmişte kendisi mazlum olan ama bugün gücü eline aldıktan sonra eğer birileri zalim kesilmişse, bu korkunç bir şeydir" diyen Çelik, şöyle devam etti:
"Bağımsız yargı masal gibi geliyor"
"Ben mesela Milli Eğitim Bakanlığım esnasında, bana yargının yaptığı eza ve cefayı Firavun Musa’ya yapmamıştır. Peki, ne oldu? Biz geldik şimdi iktidar olduk, iktidarı iyice ele geçirdik. Öyle bir şey olmalıydı ki, biz öyle bir yargı sistemi kurmalıydık ki, gayrimüslimi de dindarı da dinsizi de ateisti de bütün insanlar gerçek manada adaletle muhatap olsalardı. Gerçek adaleti iliklerine kadar hissetmeleri gerekiyordu bizim yönetimimizde. Ama ne oldu şimdi? Maalesef ki maalesef söylüyorum; bizde Kemalist yargı vardı, militan Kemalist yargı vardı. AK Parti’nin özellikle dediğim gibi son 10 yıllık iktidarında ne yazık ki, biz de kendi militan yargımızı oluşturduk. Bağımsız yargı falan artık bana çok masal gibi geliyor. Maalesef yok böyle bir şey.
Olup bitenleri hepimiz görüyoruz. Ve şey adına da üzülüyorum ben, yani muhafazakârlık adına. Çünkü İslam dininin, İslam’ın ve İslamcılığın kullanılması da bu işin farklı bir boyutu. Herhangi bir sıradan insanlar her şeyi yapabilirler. Ama sabahtan akşama kadar Allah, Muhammed, ayet, hadis, din, iman, Kur’an, kitap diyen insanların bu tür yanlışlıkların içerisinde olması İslamiyet’e de çok büyük bir zarar veriyor. Sadece Müslümanlara zarar vermiyor. İslamiyet’in bizatihi kendisine de zarar veriyor.
"Parti devletleşti, devlet partileşti"
AK Parti kurulurken, milletin partisi olarak kuruldu. Ama ş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP Kahramanmaraş'a heyet gönderdi2.ABD'nin Rus Petrolüne Muafiyeti Bitti; Demokrat Senatörler Tepkili3.Gülistan Doku olayının tanığı: Öldürülürken arabadaydım4.Şanlıurfa'nın ardından bu defa Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı5.ABD ve İran ateşkesin uzatılması için prensipte anlaştı
6.Kahramanmaraş okul saldırganının 1.Sınıf Emniyet Müdürü babası gözaltına alındı7.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!8.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!9.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!10.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












