AKP’li başkanların damat ve kızları özel kalem müdürü oldu

Manisa’da AKP’li iki belediye başkanı, damat ve kızlarını iki ayrı belediyede işe başlattı

SHABER3.COM

 CHP’li Özgür Özel, ‘Etik dışı örnekler yaşanıyor’ diyerek konuyu meclis gündemine taşıdı.Manisa'nın Soma ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ali Tulup'un damadı Yunus Gündoğan, yine AKP'li bir belediye olan Yunusemre Belediyesi'nde işe başladı.Sözcü'nün haberine göre, AKP'li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un kızı Nazlı Selçuk ise, bir diğer AKP'li belediye olan Şehzadeler Belediyesi'ne özel kalem müdürü olarak atandı.

ÇEVRE BAKANI'NA SORDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aynı zamanda seçim bölgesi olan Manisa'daki atamaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu. Meclis Başkanlığı'na önerge veren Özel, “Belediye başkanlarının yakınlarını ve akrabalarını işe aldırmaları etik dışı örneklerdendir. Konunun üzerine ivedilikle gidilmelidir” dedi.


ATAMALARI TEK TEK SAYDI

Özel, soru önergesinde “Seçim çevrem Manisa'da bu konuda yakın dönemde örnekler yaşanmıştır. Soma Belediye Başkanı Ali Tulup'un damadı Yunus Gündoğan'ın Yunusemre Belediyesi'ne, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un kızı Nazlı Selçuk'un ise Şehzadeler Belediyesi'ne özel kalem müdürü olarak atandığı iddiaları mevcuttur. Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün damadı Engin Anlı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spilaş A.Ş.'ye genel müdür olarak atanmış” bilgisine yer verdi.

KAÇ KİŞİ MEMUR OLDU 

Özel, önergesinde bu iddiaların doğru olup olmadığını ve belediye başkanlığı özel kalem müdürlüğü kadrosuna atanarak istisnai kadrodan memur olma hakkı kazanan toplam kişi sayısını sordu. 

<< Önceki Haber AKP’li başkanların damat ve kızları özel kalem müdürü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER