AKP’li Burhan Kuzu savcılığa ifade verdi!

Yargı üzerinde baskı kurarak İranlı “uyuşturucu baronu” Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, savcıya ifade verdi. Kuzu ifadesinde Zindaşti'nin tahliyesine karar veren hakimleri "hukuki mütaala" vermek için aradığını söyledi.

SHABER3.COM

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve yargılama sonunda beraat eden Orhan Ünğan eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında, “Nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ünğan’ın şikayeti sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Kuzu’nun 6 Mart 2020 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’na ifade verdiği ortaya çıktı.

Savcılığa 3 sayfa ifade veren Burhan Kuzu, eski milletvekili olması sebebiyle birçok vatandaşın sorunu ile ilgilendiğini söyleyerek, Zindaşti ile 2011 yılında bir tanıdık vasıtasıyla tanıştığını anlattı.

Ünlü bir et restoranında buluştuklarını ve bu buluşmanın gizli olmadığını söyleyen Kuzu, “Zindaşti annesi Türk olduğu için Türkiye’yi çok sevdiğini ve ülkemizde yatırım yapmak için vatandaşlık almak istediğini söyledi” dedi.

“ZİNDAŞTİ DOSYASINDA SIKINTI VAR DEDİLER”

Zindaşti’nin vatandaşlık başvurusundan sonra Vatandaşık Genel Müdürlüğü’nü aradığını söyleyen Kuzu, “Aradan belli süre geçtikten sonra bana dönüş oldu ve Zindaşti dosyasında sıkıntı olduğunu söylediler. Bunun üzerine ben de, ‘O zaman kalsın’ dedim. Dosyadaki sıkıntının ne olduğunu sormadım” dedi.

“BANA İŞADAMI OLARAK TANITILDI”


Medyada çıkan haberlerin ardından kendisini arayan Gazeteci Fatih Altaylı’ya da Zindaşti’yi tanımadığını söylerken çok samimi olduğunu anlatan Kuzu, “Çünkü 2011 yılında yemek yediğim şahsın gazetelere yansıyan bir uyuşturucu baronu olan şahıs olabileceği hiç aklıma gelmedi. çünkü bu şahıs bana Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen bir işadamı olarak tanıtılmıştı” dedi.

“HAKİMLERİ HUKUKİ MÜTAALA VERMEK İÇİN ARADIM”

Daha önceden öğrencisi olan Zindaşti’nin avukatının yanına gelerek müvekkilinin 6-7 aydır tutuklu olduğunu ve hakkında hiçbir delil bulunmadığını söyleyerek kendisinden hukuki mütaala istediğini anlatan Kuzu şunları söyledi:

* Birçok dosyada taraflar özellikle akademisyenlerden suç vasfına ilişkin görüş alarak bunu dosyaya sunarlar. Ben de bu çerçecede İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan’ı telefonla aradım. Zindaşti hakkında delil olmadığını ve tutukluluk süresinin dolduğunun iddia edildiğini ilettim. Ancak tutukluluğun devamı ya da tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmedim.

* Zindaşti’nin tahliye edilmesinin ardından itiraz mercii olan İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimini de telefonla aradım. Mahkeme hakiminin itirazı kabul ettiğini ve şahıs hakkında tutuklama kararı verdiğini söylemesi üzerine telefonu kapattım” dedi.
<< Önceki Haber AKP’li Burhan Kuzu savcılığa ifade verdi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER