AKP Satılmayan inşaatları satmak için her yolu deniyor

AKP elde kalan yeni konutları sata bilmek için hergün yeni bir karar açıklıyor. Şimdi de tapu harçları indirildi

SHABER3.COM

AKP Türkiye ekonomisinin inşaat sektörüne bağladı. Konut satışları durunca AKP'nin hesaplarıda bozuldu. Şimdi sektörün yeniden canlanması için tedbirler alınmaya çalışılıyor. Ancak bugüne kadar pek çare olmadı.

Önce yabancıya satışın artması için Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verileceği açıklandı ve yabancıya KDV muafiyeti geldi. Sonra yerli alıcı için yüzde 10’u bulan KDV indirimi yapıldı ve yaklaşık yüzde 1 olan damga vergisi sıfırlandı. Son olarak da tapu harçları düştü.

Tapu harçları binde 20’den binde 15’e çekildi. 30 Eylül’e kadar geçerli olacak indirim sayesinde 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. 


Resmi Gazete’de dün yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şimdiye kadar binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül’e kadar binde 15’e düşürüldü. Bugüne kadar 500 bin liralık ev alırken hem alıcı hem satıcı 10’ar bin lira tapu harcı ödüyordu. Yeni düzenleme ile her iki taraf içinde tapu harcı 7 bin 500 liraya düştü. Alıcı ve satıcı toplam 20 bin yerine 15 bin lira ödeyecek. Düzenleme hem eski hem de yeni konutlar için geçerli olacak.

<< Önceki Haber AKP Satılmayan inşaatları satmak için her yolu deniyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER