AKP'ye yeterli oy çıkmayınca kabaya söz verilen lise ilçeye yapıldı

AKP'ye yeterli oy çıkmayınca kabaya söz verilen lise ilçeye yapıldı

Afyonkarahisar Sandıklı'ya bağlı Akharım beldesinin Hisar Mahallesi Muhtarı Ahmet Doğan, kasabalarından AK Parti'ye yeterince oy çıkmadığı için söz verilen lisenin yapılmadığını, bu sebeple her sabah 160 öğrencinin ilçeye gitmek için yollara düştüğünü söyledi.

Sandıklı'ya 28 kilometre uzaklıktaki Akharım kasabasına 2013'te inşa edilecek lisenin siyasi sebeplerle ilçe merkezine yapıldığı ileri sürüldü. İddiayı dile getiren Hisar Mahallesi Muhtarı Ahmet Doğan, "Bizim kasabada AKP'ye yeterince oy çıksaydı, bizim burada da lise olacaktı." dedi. AK Parti'ye yeterince oy çıkmadığı için liselerinin ellerinden alındığını iddia eden Doğan, "Günlük 160 lise öğrencisi taşımalı sistemle sabah saat 6.00'da kalkıp Sandıklı'ya gitmek zorunda kalıyor. Devlet büyüklerimiz hiç gelip bizim okullara bakmıyor. Söylüyoruz gelen yok. Öğrenci sayımız çok fazla. Buraya neden okul yapılmıyor? Okul sahamız geniş ama okul yapan yok. Önümüz kış, çocuklarımız zor şartlarda Sandıklı'ya gitmek zorunda kalacak. Çocuklarımız mağdur oluyor. Eğitimde siyaset yapılmasa keşke." diye konuştu.

Devletin 8-10 farklı kurumuyla kolejlere baskın yaptığını, tabela boyu, merdiven uzunluğu ölçüldüğünü haberlerden takip ettiklerini dile getiren muhtar Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim burada okul binamız yok. Olan binamız da siyasi sebeplerle ilçe merkeze alınıyor ve üzülerek söylüyorum ki şu anda mevcut binamızın da duvarları çatlak. Devlet gelip bu kırsal kesimde ki okulları denetlesin. Maalesef eğitim durumumuz içler acısı ve kimse de buna 'Dur' diyemiyor." CİHAN
<< Önceki Haber AKP'ye yeterli oy çıkmayınca kabaya söz verilen lise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER