AKP'de temizlik başladı. Erdoğan ilk etapta 10 ismi gönderecek

31 Mart yerel seçimlerinde ağır yara alan AKP’de gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

SHABER3.COM




Bir süredir tasfiye kulisleri basına sızarken 10’un üzerinde il başkanı ve bazı ilçe başkanlarının biletinin kesildiği öne sürülüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre Erdoğan’ın, seçim sürecinde başarısız olan, adaylarla ters düşen ve özellikle parti içi çekişmelere neden teşkilat yönetimleri ile ilgili süreci başlattığı kaydediliyor.

Haberde, İzmir’de il başkanının istifası ile başlayan sürecin, dün seçimi MHP’nin kazandığı Çankırı ve Karaman’la devam ettiğine dikkat çekiliyor.

Ankara ve İstanbul il yönetimleri ile ilgili kararın da bizzat Erdoğan tarafından verileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, önceki gün AKP Teşkilat Başkanlığı yönetimi ile bir araya gelerek seçim sürecinde teşkilatların çalışma performanslarına ilişkin raporu görüştüğü belirtilen haber, AKP kaynaklarına dayandırılıyor.

Söz konusu kaynaklar, görevden almaların sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle ilgili sınırlı kalmayacağını söylüyor. 

Erdoğan’ın, teşkilat başkanlığının hazırladığı raporda yer alan bazı il başkanlarının görevden alınmasına ise karşı çıktığı belirtilirken, seçim sürecinde yaşanan aksaklıklarla ilgili tüm sorumluluğun ve suçun teşkilatlara atılmasının doğru olmadığını, adaylarla ilgili problemlerin de yaşandığını belirterek “Bazı yerlerde adaylarla ilgili sıkıntılarımız oldu maalesef. Yanıldıklarımız oldu” dediği aktarılıyor.
ÖNE ÇIKAN HABERLER