AKP'deki krize Külünk de katıldı, 'derebeylik' kurdunuz diyerek yönetimdekileri suçladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 12 2025
AK Parti’de Rezan Epözdemir soruşturması tartışması büyüyor. Eski milletvekilleri Şamil Tayyar ve Metin Külünk, cep telefonu şifresi krizine ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e baskı iddialarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukukçu başdanışmanı Mehmet Uçum’un da devrede olduğu öne sürülüyor.
Eski AK Parti milletvekilleri Şamil Tayyar ve Metin Külünk, avukat Rezan Epözdemir’in gözaltı sürecine ilişkin peş peşe açıklamalar yaptı. Her iki isim de sosyal medya üzerinden yürüttükleri paylaşımlarda, soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik baskı iddialarına dikkat çekti.
Şamil Tayyar’dan Rezan Epözdemir iddiası: "Akın Gürlek kuşatma altında" Şamil Tayyar’dan Rezan Epözdemir iddiası: "Akın Gürlek kuşatma altında"
Pazar sabahı ağır suçlamalarıyla gözaltına alınan Epözdemir, soruşturma kapsamında cep telefonu şifresini vermeyi reddetti. Eski milletvekilleri Tayyar ve Külünk, bu durumun soruşturma sürecinde kriz yarattığını savundu.
TAYYAR: SAVCILIĞIN ELİNDE ÇOK SAĞLAM DELİLLER OLMALI
Şamil Tayyar, sosyal medya paylaşımında Epözdemir’in “çok derin ilişkileri olan” bir avukat olduğunu belirterek, böyle bir isme yönelik işlem yapılabilmesi için savcılığın “çok sağlam delillere” sahip olması gerektiğini söyledi. Tayyar, “Şimdiden baskı başlamıştır, hiç ummadığınız yerlerden” ifadeleriyle soruşturmaya müdahale girişimlerinde bulunulduğunu ileri sürdü.
KÜLÜNK: TELEFONUN İÇİNDEKİLER ŞANTAJ UNSURU MU?
Karar'da yer alan habere göre Metin Külünk ise paylaşımında, Ankara’da “bazı çevrelerde telaş” olduğunu iddia etti. Cep telefonu şifresinin verilmemesini eleştiren Külünk, “Telefon şifresini vermeyerek kimleri saklıyor? Telefonun içindekiler şantaj unsuru olarak mı size karşı kullanılıyor?” sorularını yöneltti.
Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, Başsavcı Akın Gürlek’e yönelik baskı iddialarına karşı “yalnız bırakılmaması” çağrısında bulundu. AK Parti içinde “derebeylik düzenekleri” kurmakla suçladığı bazı kişilerin, soruşturmanın ilerlemesini engellemeye çalıştığını öne sürdü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


