AKP'li belediyeden bir hafta önce kurulan şirkete 20 milyonluk 'Ramazan paketi'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 1 2025
İskenderun Belediyesi, Ramazan organizasyonu için akıllara durgunluk veren bir sözleşme imzaladı. Biri MHP'li diğeri AKP'li iki ismin 19 Şubat’ta kurduğu şirkete 8 gün sonra 20 milyonluk Ramazan ihalesini verdi.
Gerçek Gündem'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre Ramazan ayının gelmesiyle belediyeler de organizasyon programlarını hızlandırdı. Depremin ağır yıkıma uğrattığı Hatay’da da çeşitli programlar düzenlenecek. Ancak AKP’li İskenderun Belediyesi adeta ‘Ramazan paketi’ denebilecek bir sözleşmeye imza attı. Cumhur İttifakı'na yakınlığıyla bilinen iki ismin 19 Şubat’ta kurduğu şirkete sadece 1 hafta sonra doğrudan temin yoluyla 19,7 milyon liralık organizasyon ihalesi verdi. Üstelik benzer sözleşmelerin neredeyse 5 katı daha pahalıya imzalar atıldı.
AKP’li İskenderun Belediyesi, 27 Şubat’ta ‘Ramazan Etkinliği Organizasyonu Hizmet Alımı’ başlığıyla bir ihaleye çıktı. İhalede doğrudan temin yoluyla yapılırken iş Exe Proje Danışmanlık Limited Şirketi’ne verildi. Organizasyon işinin detaylarına ilişkin bilgi paylaşılmazken, şirkete 19 milyon 738 bin lira ödeme yapılmasına karar kılındı.
Dikkat çekici bir diğer husus ise Exe Danışmanlık şirketinin 19 Şubat tarihinde kurulması. Buna göre şirket kurulduktan sadece 8 gün sonra doğrudan temin yoluyla ihalenin kazanını oldu. Öte yandan şirketin kurucuları Engin Bural MHP’ye, Eren Özçelik ise AKP’ye yakınlığıyla dikkat çekiyor. Öyle ki bu isimler, AKP’yi destekleyen paylaşımlarda bulunurken kendilerine ait yerel haber sitesinde İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez lehine yaptıkları haberler dikkat çekiyor. Dönmez yerel seçimlerde yüzde 43 oyla ilk sırada yer almıştı.
Söz konusu ihale akıllara, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları da getirdi. Geçen perşembe günü İstanbul’da Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Köseler gözaltına alınmasından 1 hafta önce Emniyet Güçleri kendilerine verilen sahte evrakla baskına gönderilmiş ve belediyeden 6 ihale dosyası talep edilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







