AKP'lilere faizsiz kredi

Borcu olmayana 30 bin lira faizsiz krediden 47 bin esnaf yararlandı. Ancak bunların önemli bir bölümünün yeni kurulan şirketlerden olması dikkat çekti

samanyoluhaber.com

AKP’lilere faizsiz kredi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta esnafın içine düşürüldüğü durumu TBMM'de partisinin grup toplantısında anlatacak. Hükümetin isteyen esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini açıklamasına rağmen, sadece 47 bin esnaf bundan yararlandı. Bunların önemli bölümünü de AKP'lilerin oluşturduğu belirlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye Esnaf Kredi ve Kefalet kooperatifleri Merkez Birliği'nin başında halen AKP Milletvekili'nin bulunduğunu söyledi.

HERKESİN CEBİ BOŞALDI

Budak. kredilerin de buna göre verildiğini ifade ederek, esnafın büyük bir bölümünün de borçlu olduğu için bu krediden yararlanamadığını, en az 500 bin esnafın işyerlerini kapatıp umutsuzca beklediklerini söyledi. Esnafın ve çiftçinin durumunun giderek kötüleştiğini, kaydeden Budak, “Toplumun hemen her kesiminin cepleri boşaltıldı”diye konuştu.
Budak, turizmde çok kötü bir sezon geçirildiğini de ifade ederek, “Turizm 54 ayrı sektörü ilgilendiriyor. Turist olmayınca onlar zarar etti. Turizm sezonunda sadece Antalya'da 72 bin kişi işsiz kaldı. Türkiye genelinde bu sayının 500 bin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sözcü
<< Önceki Haber AKP'lilere faizsiz kredi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER