AKPM raportörleri: Tutuklamalar, gazetecileri ürküten bir etki yapıyor


Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin raportörleri, Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması ve Today's Zaman'da Bülent Keneş hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası istenmesine tepki gösterdi.

Türkiye raportörleri Norveçli parlamenter Ingebjørg Godskesen ve Sırbistanlı Nataša Vuckovic tarafından yapılan açıklamada, "Bunlar, basın özgürlüğüne endişe verici sınırlandırmaların devam ettiği bir ortamda gazeteciler üzerinde ürpertici etki yapacak şekilde geriye atılmış adımlar." denildi.

Demokrasilerde, gazetecilerin tehdit ya da soruşturma korkusu olmadan işlerini yapabilecekleri bir ortama sahip olmaları gerektiğini belirten raportörler, "Türk yetkililere, demokrasinin temel taşlarından olan basın özgürlüğünü garanti etmeleri çağrısında bulunuyoruz." dedi. Açıklamada ayrıca Türk kanunlarının Avrupa Konseyi standartlarına ve AİHM içtihatlarına uygun hale getirilmesi istendi.AKPM-raportorleri-Tutuklamalar-gazetecileri-urkuten-bir-etki-yapiyor-1948884.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AKPM raportörleri: Tutuklamalar, gazetecileri ürküten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER