AKP'nin çıkardığı aftan en çok AKP'liler yararlanacak

AKP'nin çıkarttığı tecavüzcülere AF yasasının perde arkası netleşiyor. Yetkililer “tecavüz aklanmıyor, mağduriyet gideriliyor” dese de arşivleri incelediğinizde sebepler anlaşılıyor.

samanyoluhaber.com

AKP’lilerin fail oldukları tecavüz skandalları; Yasa çıkarsa en çok AKP'liler yararlanacak!AKP’lilerin fail oldukları tecavüz skandalları; Yasa çıkarsa en çok AKP'liler yararlanacak


AKP’li vekillerin Meclise getirdiği cinsel istismar yasası Türkiye gündemini meşgul ederken "AKP'lilerin fail oldukları taciz ve tecavüz olayları" hatırlara geldi.

 
AKP’li vekillerin Meclise getirdiği cinsel istismar yasası Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Bir anda Türkiye’nin her yerinden yasanın geri çekilmesine karşı eylemler başladı. Muhalefet partileri ve bir çok STK yasa için “geri çekilsin” açıklamaları ve protestoları gerçekleştirdi.
 
Her ne kadar AKP güruhu bu yasa için “tecavüz aklanmıyor, mağduriyet gideriliyor” dese de yasanın sonradan oluşturabileceği skandallardan hiç bahsedilmedi.
 
Küçük yaşta tecavüze uğrayan ve sonradan faili ile zorla evlendirilen kadınların “Tecavüzcüden koca olur mu? İnsan her gün ölmek istiyor. Her gün yeniden tecavüze uğruyorsun. Yalvarıyorum bizim yaşadığımız herkese örnek olsun." çığlıkları bir türlü duyulmadı.
 
Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğunun evlendirilmesi, 17 bin 789 çocuğun 15 yaşın altında anne olması bir türlü AKP’lilerin dikkatini çekmedi.
 
Tecavüze uğrayan birçok kadının intihar etmesi görmezden gelindi.
 
AKP’liler “Tecavüzü aklamıyoruz” “Bu toplumun kanayan yarası” “Biz mağduriyetleri gideriyoruz” “Utanılacak bir şey yapmıyoruz” dese de insanların aklına “Kardeşim madem utanılacak bir şey yok neden her defasında gece yarısı getiriyorsun bunları Meclis’e..?” sorusu geliyor.
  
Tüm bu sorular kafaları meşgul ederken gündemde biraz eskiye gidince aslında bir çok AKP’linin de bu pisliğin içinde olduğunu fark ettik.
 
İşte AKP’lilerin karıştıkları taciz ve tecavüz skandallarının sadece bir kaçı;
 
“AKP’li meclis üyesi 13 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklandı”
 
Tarih 20 Mart 2010, “AKP’li meclis üyesi 13 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklandı” haberi gündeme düştü. Olay Sakarya'nın Akyazı İlçesi Dokucun Beldesi'nde geçti. AKP'li belediye meclis üyesi 60 yaşındaki İrfan Kalkan ile aynı beldenin Kuloğlu Mahallesi Muhtarı'nın oğlu 45 yaşındaki Necdet Sağlam, ilköğretim okulu öğrencisi 2 kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.
 
“AKP’li başkana tecavüz suçüstüsü”
 
Tarih 9 Haziran 2010 “AKP’li başkana tecavüz suçüstüsü” haberi Tunceli’den geldi. Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde AKP Ovacık İlçe Başkanı Rıza Çolak'ın 14 yaşındaki zihinsel engelli A.K.'ye otomobili içerisinde tecavüz ettiğini gören çevredeki vatandaşlar otomobilin yanına geldi.

Çolak, A.K.'yi araçtan indirerek kaçmaya çalıştığı sırada vatandaşlar otomobilin önüne geçti. Vatandaşların aracın önünü kesmesi ile Çolak'ın canını kurtarmak için vatandaşlara silah çektiği ve bir kişiyi yaraladığı öğrenildi. Çolak, vatandaşlar tarafından linç edileceği sırada son anda ilçe polis merkezine sığındı.
 
28 kişinin tecavüz ettiği N.Ç.'nin tecavüzcüleri AKP'li çıktı! 
 
'Utanç Davası' olarak anılan, Mardin’de 28 kişinin 13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüz etmesi skandalının altından AKP’li bir grup çıktı. 2011 yılında Kamuoyunda infial yaratan Mardin'de 13 yaşındaki kız çocuğu N.Ç'ye tecavüz davasının ayrıntıları kan dondurdu.

13 yaşındaki N.Ç. Mardin'de aralarında İlçe Başkanı, yüzbaşı, kaymakamlık yazıişleri müdürü, ziraat odası başkanı, muhtar ve korucuların da bulunduğu 28 kişinin aylarca cinsel istismar ve tecavüzüne maruz kalmıştı.
Mardin'de AKP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Halit Denli'nin oğlu da bu grubun içinde yer alıyordu. Denli, kız çocuğuna tecavüz suçundan ceza almasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi AKP'nin siyaset koltuğunda oturmaya devam etti.
Halit Denli olayla ilgili olarak "Oğlum yanlış arkadaş kurbanı oldu. Siyasi olarak bana komplo kurmak için oğlumu kullandılar. Oğlum olaydan sonra hacı gitti ve tarikata girdi elhamdülillah" şeklinde görüş belirtti. 
 
“AKP İzmir Teşkilatı'nda iftar sonrası tecavüz”
 
AKP İzmir Teşkilatı'nda iftar yemeği sonrası tecavüze uğrayan ve bunalıma giren R.M. adlı genç kızın intihara kalkışması üzerine AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı I.K.’nın şüpheli olarak ifadesi alındı ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.  
22 yaşındaki genç kız ifadesinde, “Katıldığımız bir iftar sonrası I.K. beni kahve içmek için ofisine götürdü. Orada bana zorla sahip oldu” dedi. AKP’li yöneticiler Emniyet Müdürlüğü’ne baskı yaparak olayı örtbas ettirmeye çalıştı. Skandalın kamuoyuna duyulmaması için de soruşturma son derece gizli yürütüldü. 
 
“AKP Sakarya Milletvekili'nin Kardeşinden 14 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz”
 
Sakarya Pamukova’da 14 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar'da bulunmakla suçlanan 54 yaşındaki iş adamı Yusuf İnci ve iş adamına aracılık etmekle suçlanan kadın kuaför Ayşegül K. hakkında dava açıldı. 45 yıl hapsi istenen Yusuf İnci’nin, soruşturmanın başlamasından iki hafta sonra Batı Afrika ülkesi Fildişi’ne kaçtığı ortaya çıktı. Ayşegül K. tutuklanırken, AKP Sakarya milletvekili Ali İnci'nin kardeşi Yusuf İnci hakkında yakalama emri çıkarıldı. 
İhbarda Yusuf İnci’nin AKP Sakarya Milletvekili adayı Ali İnci’nin kardeşi olmasıyla sürecin ertelendiği ileri sürülüp “Polis, jandarma şahsın peşine düşmesi gerekirken ailenin evinin önünde bir hafta on gün süreyle nöbet tutmuştur. İnci önce noterden üzerine olan şikâyetlerle ilgili yakınlarına vekâlet bırakarak yurtdışına kaçtığı bilinmektedir. Korku yaratılarak çirkinliklerin üzerinin örtülmeye çalışılması vicdanları sızlatmaktadır. Lütfen bu çocuğa sahip çıkıp, halkı korkudan kurtarınız.” dendi.  

Aile soruşturma süreci devam ederken ise Yusuf İnci’nin “Ağabeyim seçimlerde (7 Haziran 2015) aday. Bu durum ağabeyimin kariyerini kötü etkiler. Eğer şikâyetçi olacaksanız da seçimden sonra olun” dediğini söyledi.
 
“AKP Sinop’ta tecavüz depremi!”
 
2015 1 Kasım'da yapılan genel seçimler öncesi AKP'nin Sinop gençlik kollarında “tecavüz” ve “şantaj” skandalı yaşandığı ortaya çıktı. 25 yaşındaki Ş.A. Gerze Emniyet Müdürlüğü ile Savcılıkta verdiği ifadede, 5 ay önce Gerze AKP Teşkilatı'na üye olduğunu ve bir ay sonra da gençlik kolları tanıtım ve medya başkanı yapıldığını belirtti.
12 Eylül'de Ankara'da yapılan AKP Olağan Kongresi'nde Saraydüzü AKP medya ve tanıtım başkanı A.P. ile yüz yüze tanıştığını kaydeden Ş.A. şunları söyledi: “Bu görüşmemizden sonra A.P. sürekli beni arar ve mesaj atar oldu. Benimle arkadaşlık kurmak istediğini ve ciddi düşündüğünü belirterek sevgili olmak istediğini söyledi.
Zamanla cinsel konulara girmeye başlayınca ben kötü niyetli olduğunu düşünüp ondan soğudum ve iş ilişkisi dışında görüşmemeye başladım. 16 Ekim 2015 günü beni arayıp Sinop'ta buluşmaya davet etti.
Kabul etmeyince parti ile ilgili konularda konuşacağını söyleyerek beni ikna etti. O gün Valilik yakınında buluştuk ve beni bir öğrencinin bekar evine götürdü. Zorla kolumdan tutarak beni yatak odasına götürdü. Kendisine karşı koyup bağırmaya çalışınca eliyle ağzımı kapattı. Korktuğum için ağlamaya başladım.
Kendisini iterek uzaklaştırmak istedim ancak benden güçlü olduğu için gücüm ona yetmiyordu. Daha sonra üzerimdeki kıyafetleri çıkarmaya başladı engel olmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Cep telefonu ile istediğim dışında çıplak fotoğraflarımı çekti.

Bu olaydan sonra beni sürekli arayıp buluşmak istedi kabul etmeyince de çektiği çıplak fotoğraflarımı aileme, partiden arkadaşlarıma göndereceğini ve hatta facebook sayfamda yayınlayacağını söyleyerek bana şantaj yapmaya kalkıştı. 
 
“Tecavüzden yargılanan eski AKP yöneticisi avukata hapis!”
 
2014 yılında Bursa’da bürosuna iş görüşmesi için gelen C.Ç’nin içeceğine ilaç koyarak tecavüz eden  avukat Ö.Ç. mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
 
“Tecavüz zanlısı AKP'ye yakın iş adamının kardeşi olunca serbest bırakıldı”
 
AKP’ye yakın işadamı İ. Ç’nin kardeşi N. Ç, ailesinin sahibi olduğu yurtta kalan üniversite öğrencisi genç kıza zorla uyuşturucu verip, tecavüz etti. Olaydan sonra tutuklanan N.Ç. tecavüzün doktor raporuyla ispatlandığı olayda kefaletle serbest bırakıldı.
 
Selçuk Özdağ“AKP'li vekil Özdağ: Hayvana tecavüz edene bir şans daha verelim”
 
AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hayvan tecavüzüne verilen 6 ay cezayı çok bulduğunu belirtirken, ceza alanların hayvan sahiplenmekten men edilmesi teklifine karşı çıktı. Özdağ,“Altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum” dedi.
 
AKP’nin ‘kusursuz’ dediği Nizip Mülteci Kampı’nda 30 çocuğa tecavüz edildi“AKP’nin ‘kusursuz’ dediği Nizip Mülteci Kampı’nda 30 çocuğa tecavüz edildi”
 
23 Nisan’da Almanya Başbakanı Merkel’in Başbakan Davutoğlu ile birlikte gezdiği ve “kusursuz” olarak lanse edilen AFAD’a bağlı mülteci kampında 8 ile 12 yaş arasındaki 30 çocuğa tecavüz edildiği ortaya çıktı. 
Cinsel istismara uğrayan yaklaşık 30 erkek çocuğundan 8’inin ailesinin şikâyetçi olduğu öğrenildi. Büyük skandal, Eylül ayında yaşanırken, çirkin istismarın 3 ay boyunca devam ettiği anlaşıldı. Sığınmacı kampında temizlik işçisi olarak çalışan E.E., isimli şahıs 8 ile 12 yaş arasındaki çocukları 1,5- 2- 3- 5 TL karşılığında kandırarak cinsel istismarda bulundu. E.E., yaşananları kendi ifadesinde kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
AKP döneminde tecavüz arttı, mağdurların yarısı çocuk!
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda yüzde 30 artış meydana geldi.  Son 15 yılda tecavüzden yargılanan 409 polis, asker, özel timci, korucu ve gardiyandan hiçbiri cezalandırılmadı.
- Son 15 yılda 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılandı. Fakat hiçbiri ceza almadı.
 
- Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında. Bunların yüzde 90’unu kız, yüzde 10’unu oğlan çocukları oluşturuyor.
 
-Acil yardım hattını arayan kadınlardan yüzde 57'si fiziksel şiddete, yüzde 46,9'u cinsel şiddete, yüzde 14,6'sı enseste ve yüzde 8,6'sı tecavüze maruz kalıyor.
Çocukların yarısı ensest mağduru
 
-5–10 yaş arası çocukların yüzde 55'i ensest mağduru.
 
-10–16 yaş arası çocukların yüzde 40’ı ensest mağdurudu.
 
-Cinsel saldırganların yüzde 75'i tanıdık.
 
- Ensest olaylarında faillerin yüzde 50'si öz baba, sırasıyla da amcalar enişteler, ağabeyler, dedeler ve dayılar.
<< Önceki Haber AKP'nin çıkardığı aftan en çok AKP'liler yararlanacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER