Akşener yeniden İyi Parti Genel Başkanı seçildi

Yeniden İyi Parti genel başkanı olarak seçilen Meral Akşener, "İyi Parti iktidarında ilk iş olarak, ülkemizi uçurumun kıyısına sürükleyen, milletimizi yokluğa mahkum eden bu düzeni değiştireceğiz." dedi.

SHABER3.COM

İyi Parti, 2. Olağan Kurultayı’nı "Millet Bizi Çağırıyor" sloganıyla Altınpark Anfa’da yaptı. Kurultaya özel olarak Z kuşağını da hedefleyen 'Benim sıram, benim zamanım' isimli rap şarkı hazırlandı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultayın düzenlendiği alana delege, görevli ve gazeteciler dışında kimse alınmadı.

Seçim öncesi konuşma yapan parti lideri Meral Akşener şunları söyledi:

"İktidardakilere sesleniyorum, milletimizin feraseti yüksektir ama aynı zamanda, o yüksek ferasetli milletin, bileği kalın, tokadı serttir. Milletimiz düşmanlıktan, ayrışmadan, nefret söyleminizden artık bıktı. Siz görmeseniz de bu sabırlı milletin sabır taşı artık çatlamak üzere. Günü geldiğinde öyle bir tokat yiyeceksiniz ki ne olduğunu kendiniz de anlamayacaksınız, şaşıracaksınız.

Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ülkeyi içine soktuğun durumu beğeniyor musun? Milletimize reva gördüğün bu tablodan memnun musun? Bütün bu tabloya baktığımızda, dönüp gençlerimize ne diyeceğiz? "Bugünü kaybettik, bari yarını kurtaralım" diyorum. Sen yine oralı değilsin. Beceriksiz damadının aklıyla, şakşakçı saray danışmalarının lafıyla, iş görmeye çalışıyorsun."

TEK ADAYLI KURULTAYDA MERAL AKŞENER YENİDEN BAŞKAN 

Kurultayda genel başkanlık için oy verme işlemi Türkiye saati ile 13:30'da tamamlandı. Oyların tasnifi ve sayılmasının akabinde İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı. 

Seçime tek aday olarak katılan Akşener, oy kullanan 1.289 delegeden 1.289'unun oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

İyi Parti'nin toplam kayıtlı 1.379 delegesi bulunuyor.
<< Önceki Haber Akşener yeniden İyi Parti Genel Başkanı seçildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER