Aktif Eğitim-Sen: Mazeret atamaları il ve ilçelerden yapılmalı


Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Fatih Yanardağ, mağduriyetler yaşanmaması için öğretmenlerin aile birliğine bağlı mazeret atamalarının il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılması gerektiğini belirtti.

Fatih Yanardağ, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve aile birliğinin sağlanması için il ve ilçeler arasında yer değiştirmelerde yetkinin il ve ilçe müdürlüklerinde olması yerinde olacağını dile getirdi. Uluslararası sözleşmeler ve anayasayla teminat altına alınan aile bütünlüğü güvencesi gereği, eşlerin birbirlerinden ayrı kalmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının tüm kurumlar için bir yükümlülük olduğunu ifade eden Yanardağ açıklamasına şöyle devam etti: "Başvuruları 7 Ocak 2016 tarihinde başlayan ve 05.01.2016 tarihinde yayınlanan 2016 Ocak Ayı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusunda daha önceki yıllarda uygulanan il/ilçe emrine ait bir düzenleme bulunmamaktadır.
652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37. maddesi 6. fıkrasında atamalarla ilgili; 'Öğretmenlerin atamaları Bakanlıkça il/ilçe emrine veya doğrudan eğitim kurumuna yapılır. Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması hâlinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.' hükmü yer almaktadır. 652 sayılı KHK'de il/ilçe emrine atama hükmü mevcut olmasına rağmen yapılacak bu yer değiştirme işleminde yer almaması mağduriyetlere neden olacaktır."

Yanardağ, atamaların il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılması şeklinde düzenleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yazılı talepte bulunduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen: Mazeret atamaları il ve ilçelerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER