Ali Erbaş hakkında flaş iddia: Meşhur taktik ile geri dönecek!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 23 2025
Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Erbaş'ın, Diyanet Vakfı tarafından açılan akademik kadro ilanı ile geri döneceği yorumları yapılıyor. Açılan ilanda yer alan, "Dinler tarihi alanında doçent unvanını almak ve çalışmalar yapmış olmak" şartının Ali Erbaş tarafından tamamı ile karşılandığı ifade edildi.
Göreve geldiği günden görevden alındığı yıllar boyunca sürekli bir şekilde harcamaları ve lüks araçları gündem olan, iktidarın siyasi gündemine göre Cuma namazlarında hutbelerin okunmasını sağladığı eleştirileri ile hafızalara kazınan Ali Erbaş'ın meşhur 'sipariş ilan' taktiği ile geri döneceği iddia edildi.
Birgün'de yer alan habere göre, Diyanet Vakfı’nın kurucusu olduğu İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı verdi. Üniversitenin ilanında, İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü için devamlı statüde çalıştırılmak üzere öğretim üyesi alınacağı ifade edildi.
ÖZEL ŞART MI SİPARİŞ İLAN MI?
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’ne alınacak kişinin profesör olacağı kaydedildi. Rektörlük ilan için özel şart koydu. Şarta göre alınacak kişi Dinler Tarihi alanında doçent unvanını almış ve bu alanda bilimsel çalışmalar yapmış olmalı. Bunun yanında da alınacak kişinin öğretim üyesi tecrübesinin olması da şart koşuldu.
ALİ ERBAŞ AKILLARA GELDİ
Açılan bu ilanın Ali Erbaş tarafından karşılandığı, 100 bin liranın üzerine emekli aylığı aldığı iddia edilen Erbaş'ın akademik öz geçmişinde şu ifadeler yer alıyor:
Erbaş, 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. Bir süre Fransa’da akademisyenlik yapan Erbaş, 1997-1998 öğretim yılı başında Türkiye’ye döndü ve Kasım 1998’de doçent, Ocak 2004’te profesör oldu. 1993-2006 yılları arasında Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı2.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada3.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...


