Aliyev, Hocalı anıtı Ana Feryadı'nı ziyaret etti


Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve devlet erkanı başkent Bakü'de Hocalı şehitleri için dikilen "Ana Feryadı" anıtını ziyaret etti. Aliyev, şehitlik önünde düzenlenen askeri törenle anıta çelenk koydu.

Cumhurbaşkanı'nın anıt ziyaretine Başbakan Artur Rasizade, Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, Azerbaycan First Lady'si Mehriban Aliyeva, devlet ve hükümet temsilcileri, milletvekilleri, bakanlar, komite ve şirket rehberleri, din adamları ve katliamdan kurtulan Hocalı'lar da eşlik etti. Tören katılımcıları anıtın önüne çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ermeni askeri güçleri, Hocalı'yı ele geçirmek için 25 Şubat 1992 tarihinden itibaren saldırıya başladı. Ermeniler, bölgede bulunan Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak, şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu.

Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek olan Hocalı Soykırımı'nın acı bilançosu ortaya çıktı. Resmi verilere göre, Hocalı Katliamı'nda savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150 kişinin akıbeti hala bilinmiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Aliyev, Hocalı anıtı Ana Feryadı'nı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER