Alman bakan: Basını engellemek halkın temel hakkına karşı açık bir saldırıdır


Türkiye'de İpek Gurubu'na yapılan polis baskınan tepkiler gelmeye devam ediyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet hükümeti adına Federal İlişkiler, Avrupa Birliği ve Medyadan Sorumlu Bakanı Dr. Angelica Schwall-Düren Türkiye'de fikir ve basın hürriyetinin önemine vurgu yaptı.

Dr. Schwall-Düre, "Bir devlet basına engel oluyorsa fikir hürriyetini ve buna bağlı olarak demokratik hukuk devletinin yapı taşı etkilenir. Eleştirel basını engellemek halkın bilgi ve aydınlanma temel hakkına karşı açık bir saldırıdır." dedi.

Alman bakan, Türkiye'de basın özgürlüğü aleyhine devam eden gelişmelere şu sözlerle tepki gösterdi: "Türk hükümeti de kendi siyaseti ile basının çalışmalarını kısıtlamamalı. Hele hele eleştirel gazetecileri çalışmalarında engellememeli. Her hükümet belirli bir zaman için seçilir. Bu süre zarfında da eleştirilere açık olmalı. Ancak bu şekilde seçmen doğru ile yanlışı ayırt edebilir. Bunun dışındaki her türlü tavır toplumun sağlamlığını tehlikeye atar."

SPD Hamburg Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Sosyalistler ve Demokratlar Meclis Grup Başkan Vekili Knut Fleckenstein ise açıklamasında Türkiye'deki gelişmelerden büyük endişe duyduğunu belirtti. Fleckenstein, "Bu tür haberlerden büyük endişe duyuyorum. Umarım bu seçimlerde gereken cevap net bir şekilde verilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman bakan: Basını engellemek halkın temel hakkına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER