Alman futbol federasyonunun eski başkanın ihbar edeceği iddia edildi


2006 Dünya Kupası'nı Almanya'ya getirebilmek için rüşvet ödediği iddiasıyla sarsılan Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB), eski DFB Başkanı Theo Zwanziger'i polise ihbar etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Süddeutsche Gazetesi'nde yer alan bir habere göre DFB içinde bulunan 'etkili çevreler' güven ihlali şüphesinden dolayı polise suç duyurusunda bulunmak istiyor. Şikayetin, DFB'nin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) 2006 yılındaki futbol turnuvasının açılış töreninde yapılacak bir kültürel etkinlik için ödenen 6,7 milyon Euro etrafından olacağı tahmin ediliyor.

2005 yılında federasyonun, Dünya Kupası Organize Komitesi'nde başkan yardımcılığını yapan Zwanziger'in FIFA için ödenen 6,7 milyon Euro'ya göz yumduğu iddia ediliyor. SZ, DFB ile Zwanziger'in uzun süredir aralarını açık olduğunu ve bundan dolayı federasyonun, ödeme için Zwanziger'i sorumlu tutmak istediğini de yazdı. DFB üyeleri daha önce FIFA'ya ödenen paranın son dakika iptal edilen açılış törenine yönelik olduğunu söylemişti. Ancak İçişleri Bakanlığı'nın SZ'ye yaptığı açıklamada elinde bulundurduğu belgelerde DFB'nin FIFA'ya açılış töreni için yaptığı ödemelere dair herhangi bir bilginin olmadığını dile getirdi.

2006 Dünya Kupası etrafında dolaşan rüşvet iddialarına yönelik henüz bir resmi soruşturmanın başlatılmadığını bildiren savcılık ise raporları incelediklerini haber verdi.

Geçtiğimiz hafta Der Spiegel dergisi 2000 yılında yapılan 2006 Dünya Kupası oylamasında DFB yetkililerinin, Asya ülkelerindeki dört delegenin oyu için rüşvet ödediğini yazmıştı. Rüşvet iddialrında Theo Zwanziger'in dışında eski başkanlardan Franz Backenbauer ile Wolfgang Niersbach'ın yanı sıra 2009 yılında hayatını kaybeden Adidas CEO'su Robert Louis-Dreyfus'un isimleri geçmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Alman futbol federasyonunun eski başkanın ihbar edeceği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER