Alman Gazeteciler Cemiyeti: Türkiye'de göstermelik duruşmalara son verilmeli


Türkiye'de muhalif medya ve yayın evlerine karşı yapılan baskılara Avrupa'dan da sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 35 bin üyesi ile Avrupa'nın en büyük gazeteciler cemiyeti olan Almanya Gazetecileri Cemiyeti (DJV) Başkanı Frank Übereall, Türkiye'de gazeteci ve yayımcılara karşı başlatılan cadı avını eleştirdi.

Frank Übereall, "Türkiye'de gazeteci ve yayımcılara karşı göstermelik duruşmalara bir an önce son verilmeli." dedi. Gazetecilere terör propagandası suçlaması yapıldığını eleştiren Übereall, "AKP'nin seçim zaferinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın kan davası son sürat devam ediyor. Gazeteciler bugün kritik ve eleştirel haber yapma yükümlülüklerini yerine getirdikleri için terörist gibi avlanıyor ve mahkemeye çıkarılıyor. Bu temel düşünce özgürlüğü hakkına karşı bir suçtur." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de Belek'te gerçekleşen G20 zirvesinde medyaya adeta darbe yapıldığını ve diğer akreditasyon edilmeyenler gibi Zaman Gazetesi'nin de bundan etkilendiğini kaydeden Überall, "Türkiye'de kritik, eleştirel haber yapan gazeteciler takip edilirken, baskı ve zulüm yapılırken, Batılı demokrat hükümet başkanlarının basın düşmanı Erdoğan ile birlikte kamaralara gülümsemesi kabul edilemez." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Gazeteciler Cemiyeti: Türkiye'de göstermelik duruşmalara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER