Alman Meclisi, ilticayı zorlaştıran yasayı kabul etti


Federal Meclis, Almanya'ya ilticayı zorlaştıran yasa değişikliğini kabul etti.

İktidar ortağı Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) hazırladığı yasaya göre Almanya'ya iltica hakkı olmayanlar hızlı şekilde sınır dışı edilecek. Normalde aylarca süren iltica başvurularının sonuçlandırılması süresi birkaç haftaya indirilecek. Sınır dışı edilecek kişilere karar önceden bildirilmeyecek ve polis hızlı şekilde geri gönderme işlemini gerçekleştirecek.

İltica başvurusu yapanların ilk kaldıkları ilk kabul merkezinde üç aya kadar kalma süresi altı aya çıkarılacak ve insanlara bu sürede para yardımı yapılmayacak. Bunun yerine giyecek ve gıda yardımlarıyla birlikte diğer ihtiyaçları karşılanacak.

Eyaletlerin ve belediyelerin mülteci krizi nedeniyle masraflarının bir kısmını üstlenmeyi hedefleyen federal yönetim mülteci başına 670 Euro yardım sağlayacak ve bu yardımlar beş ay sürecek. Almanya'da kalma perspektifi olan göçmenlerin topluma ve iş piyasasına ve uyum kurslarına katılımları hızlandırılacak.

Balkan ülkelerinden gelenleri hızlı şekilde sınır dışı etmek isteyen Almanya; Kosova, Arnavutluk ve Karadağ'ı güvenli ülke ilan etti. Bu ülkelerden gelenlerin Almanya'ya sığınma hakları yok denecek kadar kısıtlandı. Yasanın 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Meclisi, ilticayı zorlaştıran yasayı kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER