Alman Sağlık Bakanı Gröhe: Spor birleştirir


Neusslu işadamı Yaşar Çalık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen " Uluslararası Dostluk Buluşması "coşkulu geçti. Erftall spor tesislerinde düzenlenen şenliğe çok sayıda Alman siyasetçi katılarak destek verdi.

Şenliği düzenleyen işadamı Yaşar Çalık, "Artık uyumu konuşmuyoruz birlikte yaşam için kendimiz katkıda bulunuyoruz. Bizler bu toplumun bir parçasıyız. Biz işadamları olarak birlikte yaşam için elimizden gelen desteği vermeliyiz." dedi.

Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe ise sağlıklı bir yaşam için sporun çok önemli olduğunu belirterek, "Sporun evrensel birleştirici gücü vardır. Farklı kültürleri farklı ırkları bir çatı altında toplar. Sponsorluk yaparak spora ve gençlere destek veren Türk girişimcileri tebrik ediyorum. Birlikte yaşam için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

İki gün devam eden şenlikte düzenlenen futbol turnuvasına ise Türkiye'den Beşiktaş futbol takımının 13 yaş grubu katıldı.

Turnuvaya Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe'nin yanı sıra KRV Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Ünal Yeşiller, Neuss Valisi Hans Jürgen Petrauschke ve çok sayıda sporcu aileleriyle birlikte katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Sağlık Bakanı Gröhe: Spor birleştirir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER