Alman siyasi parti liderinden mültecilere 'barbar' benzetmesi


Almanya için Alternatif Parti (AfD) Federal Hükümet'in mülteciler politikasına karşı dün bir protesto gösterisi düzenledi. Berlin'de düzenlenen gösteriye 5 bin kişi katıldı.

AfD Başkan Yardımcısı Alexander Gauland tarihteki Roma İmparatorluğu'nu örnek göstererek barbar akınlarına benzer göçe karşı uyarıda bulundu ve böylece mültecilere 'barbar' benzetmesi yapmış oldu. AfD sempatizanlarının protesto gösterisine karşı, "Dünyaya açık bir Berlin" adı altında bir karşı gösteri de gerçekleştirildi. Karşı gösteriye katılanların sayısı bini geçmedi.

Aşırıcı sağcı çizgide duran ve mülteci krizinin baş göstermesinden bu yana potansiyelini yüzde 8 artıran AfD'nin "İltica sınırlandırılsın. Merkel'e kırmızı kart gösterelim" sloganıyla düzenlediği gösteri yürüyüşüne katılanlar Alman bayrakları taşıdılar. Kortejde yürüyenler arasında ırkçıların da yer aldığı gözlendi. Yürüyüşte sık sık "Merkel gitmeli", "Almanya'yı kurtaralım, Merkel'i durduralım", "Halka ihanet!", "Yalancı basın" gibi sloganlar atılırken, karşı gösteride yer alanlar ise AfD'lilere "Buradan def olun" diye karşılık verdi. Gauland, seçmenlere "Gelecek seçimlerde Merkel'i seçmeyin" çağrısında bulundu.

BİN 100 POLİS GÖREV YAPTI

Yürüyüşte irili ufaklı olaylar da çıktı. Berlin Polis Teşkilatı Sözcüsü Stefan Redlich çıkan tüm olayların polis tarafından kontrol altına alınabildiğini söyledi. Yürüyüş süresince 40 kadar kişi gözaltına alındı. Olaylarda bir polis hafif olarak yaralandı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman siyasi parti liderinden mültecilere 'barbar' benzetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER