Almanya'da babalar çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istiyor


Federal İstatistik Dairesi (DESTATIS) Federal Aile Bakanlığı ile birlikte Almanya'da yaşayan halkın zamanını nasıl geçirdiğini araştırdı. DESTATIS Başkanı Roderich Egeler, Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig ile birlikte araştırmayı federal basın evinde tanıttı.

Bu araştırma 2012 yılının Ağustos ayı ile Temmuz 2013'e kadar Almanya'da 5 bini aşkın hanede 11 bin insan üzerinden yapıldı. Araştırmaya dahi olanlar 3 gün boyunca günlük tuttu. Tutulan bu günlüklere araştırmacılar 10 dakikalık arayla yapılanları kaydettiler.

Egeler, Almanya'da yaşayan halkın arasında erkelerin yüzde 32'si ve kadınların yüzde 19'u çocuklarıyla yeterince zaman geçirmediğini düşündüğünü belirtti. Egeler, Alman halkının yüzde 40'ının kurumlarda gönüllü olarak çalıştığını dile getirerek, erkeklerin daha çok spor dallarında kadınların ise dini kuruluşlarda aktif olduğuna dikkat çekti. Raporda ayıca Almanya'daki insanların günlük 6 saatini serbest vakitlerine ayrıldığına dikkat çekilerek, en çok vakit ayrılan aktivitenin televizyon izlemek ve kitap okumak olduğu kaydedildi.

Araştırmada göze batan konulardan biri de son 10 yılda medya tüketiminin arttığı ifade edilirken, buna göre insanlar arasındaki sosyal bağların azaldığı gözlemlendi. Aile Bakanı Schwesig, çocuklu ailelerin son yıllarda aile ve mesleki hayatlarını birleştirmek için daha fazla zorlandığına dikkat çekti. Bu konuda Bakan Schwesig çocuklu aileleri için işverenlerin daha anlayışlı olmasını talep etti. Schwesig babaların çocukları ile daha fazla zaman geçirmek istemelerinin çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Schwesig son olarak toplumda ailenin en değerli kurum olduğunun altını çizdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da babalar çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER