Almanya'da geleceğin otomobillerinin sergilendiği fuar IAA, 17 Eylül'de açılacak


Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan ve geleceğin otomobillerinin sergilendiği 66. Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA) Frankfurt'ta 17 ile 27 Eylül arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor. Dün ve bugün basın mensuplarının katıldığı fuarda, Volkswagen Tiguan, Mercedes-Benz S-Klas Cabriolet'i, Audi E-Tron Quatro Elektrik konsepti ve Bugatti Chiron-Teaser gibi yeni modellerini görücüye çıkarttı. "Hareketlilik bağlantıları" sloganını taşıyan otomobil fuarında 39 ülkeden, bin 103 şirket katılırken, yaklaşık 219 dünya lansmanın yapılması bekleniyor.

Alman Otomotiv Endüstri Birliği Başkanı Matthias Wissmann açılış konuşmasında IAA'da dünyanın başka yerlerine nazaran daha iyi bağlantıların sağlandığını belirtti. "IAA, araba ve akıllı telefonları tek birim ve bağlantılı araçların iletişim platformu haline geldiğini gösterdi." diyen Wissmann, IAA'nın üretici ve tedarikçileri bir araya getirdiğini ifade etti. Wissmann, "Akıllı, bağlantılı araçlar, çevresi ve trafikteki diğer kullanıcılarla iletişim kuruyor. Kendi kendini park edebiliyor, sürücüsünü zamanında trafik engelleri konusunda uyarıyor ve kazaları önlüyor." derken, gelecek yıllarda otomobil kullanmanın daha konforlu ve güvenilir hale geleceğine bildirdi.

VDA Başkanı Wissmann, elektrikli hareketliliğin IAA fuarının diğer önemli bir bileşeni olduğunu aktardı. "Elektrikli araçlar, özellikle kentsel alanlarda büyük avantajlara sahip. Şu anda yakıt fiyatı elverişli olsa da uzun vadede petrole olan bağımlılığımız azalmalı ve azalacak." diyen Wissmann elektrikli hareketliliğin bu yolda önemli bir adım olduğunu altını çizdi. Bu seneki fuarda, yeni model tanıtımı ve dünya lansmanlarının yanı sıra IAA çocuk sineması, klasik araç açık artırması ve Job and Career stantları da ziyaretçileri bekliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da geleceğin otomobillerinin sergilendiği fuar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER