Almanya'da mahkumlara kendi dilinde dini hizmet verilecek


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Adalet Bakanı Thomas Kutschaty eyalet hapishanelerinde mahkumlardan radikalleşen kimsenin olmadığını söyledi.

Bakan Kutschaty, "KRV hapishanelerinde mahkumlardan radikalleşme örneği hiç yok." dedi. Kutschaty, buna rağmen hapishanelerde önleyici tedbirler alacaklarını dile getirdi. Bunun için üç İslam ilahiyatçısının dilekçelerinin ellerine ulaştığını ve sabıka araştırmasından sonra göreve başlayacaklarını belirtti.

İlahiyatçıların radikalleşmelere karşı önlemler konusunda çalışacaklarını ifade eden Bakan Kutschaty, hapishanelerde yabancı kökenli mahkumlara kendi dillerinde ve kendi inançlarında hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Adalet Bakanı Kutschaty, "Müslüman mahkumların dini inançlarını yaşamalarını istiyoruz. Bunun için yabancı kökenli çalışanlara ihtiyacımız var." diyerek bu alanda çalışabilecek 14 sosyal pedagoga ihtiyaç duyduklarını duyurdu.

Önümüzdeki haftalarda ilanların çıkabileceğini kaydeden bakan, ilgililerin bakanlık sitesini takip etmelerini istedi.

HAPİSHANELERDE GÖNÜLLÜ REHBERLER ARANIYOR

Bunun dışında hapishanelerde gönüllü dini rehberlik yapacak dışarıdan insanlara da görev verilmesi düşünülüyor. Hapishanelerde önleyici tedbir olarak gönüllü sohbet yapacak ilgili kişilerin bulundukları en yakın hapishanelere bizzat müracaat edebilecekleri açıklandı. Bu sohbetlerle mahkumların psikolojik olarak rahatlayabilecekleri ve dini ihtiyaçlarının giderileceği düşünülüyor.

Bu görevi üstlenenler bu sene karşılıksız olsa da önümüzdeki aylarda hukuki yönleri tamamlandıktan sonra ödemelerin de yapılabileceğine de işaret edildi.

KRV Adalet Bakanı Thomas Kutschaty, KRV hapishanelerinde Eylül 2015 sonu itibarı ile 16 bin yabancı kökenli mahkumdan 900 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğu bilgisini verdi. Bu rakamlara Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türkler dahil değil.

SPD'li Adalet Bakanı kamuoyunda bilinenin aksine mahkumlar arasında yabancıların sayısının fazlalığı sebebiyle açık bir yabancı düşmanlığının olmadığına da dikkat çekti.Almanyada-mahkumlara-kendi-dilinde-dini-hizmet-verilecek-1946406.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da mahkumlara kendi dilinde dini hizmet verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER