Almanya'da psikolojik rahatsızlığı olanların sayısı 850 bine ulaştı


Almanya'da psikolojik rahatsızlığı olanların sayısında yüzde 20 artış olduğu ve toplam hasta sayısının 850 bine ulaştığı bildirildi.

Almanya'nın nüfus bakımından en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) depresyon ve benzer psikolojik rahatsızlıkların arttığı bildirildi. KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens'e göre bu konudaki gelinen nokta 'endişe verici' boyutta. Bu hastalıkların sebebi ise daha çok çalışanların mesleki olarak yüksek baskı altında çalışıyor olmalarına bağlanıyor. Yetişkinlerin hayatlarında en az bir defa bu tür hastalık geçirdikleri ve eyalette son 12 yılda psikolojik rahatsızlıktan dolayı çalışamaz raporu alanların sayısında yüzde 56 oranında artış gözlendiği bildirildi.

Psikolojik rahatsızlık ya da depresyondan dolayı her çalışan yıllık ortalama 2,8 gün çalışamaz raporu alınmış. Son 7 yıl içinde çocuklarda psikolojik rahatsızlıklardan dolayı ilaç verilenlerin sayısında yüzde 40 oranında büyük bir artış görüldü. Federal Terapi Odası psikolojik olarak rahatsız olanların terapistten randevu alabilmesi için en az üç ay beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Randevu alındıktan sonra esas terapinin başlaması için gereken süre ise ayrıca üç ay olarak veriliyor.

Kadınlardaki psikolojik hastalık oranının ise erkeklere oranla iki kat daha fazla olduğu da yine istatistik kayıtlarında yerini almış durumda. KRV, hastaların artmasına önlem adına psikiyatri klinik sayısını artırma yoluna gidiyor. Yeni hastane planlamasında eyalet, 2 bin 200 kişilik yatak kapasitesi artışına giderek toplamda 20 bin 300 yatak kapasitesine ulaşacak. Eyalet bunun yanında bir psikiyatri planı üzerinde çalışarak ayaklı ve yatakta tedavi olacak hastaları daha çabuk ayırt edecek. Böylece tedavi için bekleme sürelerini de azaltmış olacak. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da psikolojik rahatsızlığı olanların sayısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER