Almanya'da skandallara rağmen mazotlu araçlara ilgi azalmadı


Duisburg merkezli araştırma şirketi Center Automotive Research'in (CAR) yaptığı hesaplara göre Almanya'da 2016'da mazotlu araçlarda rekor bir artış olacak. Buna göre 2016'da Almanya'da toplamı 14,4 milyon ruhsatlı mazotlu araç olacak. CAR yöneticilerinden Ferdinand Dudenhöfer mazotlu araçların 2008 yılından bu yana her sene arttığını gördüklerini kaydetti.

Dudenhöfer 2017 yılının ortalarına doğru ise Almanya'da 15 milyonu aşkın ruhsatlı mazotlu aracın olmasını beklediklerini dile getirdi. Dudenhöfer Volkswagen emisyon skandalına rağmen mazotlu araçlara karşı olan ilginin azalmasını belki önümüzdeki senelerde hissedilebileceğini dile getirdi. 2017 yılına kadar ise Dudenhöfer VW skandalının Alman piyasasına ekti etmesini beklemediğini belirtti.

ALMANYA'DA MAZOT FİYATLARI DÜŞÜYOR

Dudenhöfer mazotlu araçlara karşı artan ilgide düşen mazot fiyatlarının da çok etkili olduğunu savundu. Almanya'da mazot vergilendirmesi benzin vergilendirmesinden 18,4 Cent daha az. Bir litre mazottan 47,05 Cent vergi alınıyor. Benzinin 1 litresinden ise 65,45 Cent vergi alınıyor. "Almanya'da mazota sunulan avantajlar ve düşen mazot fiyatları insanları mazotlu araç almaya yönlendiriyor." diyen Dudenhöfer, Alman Hükümetinden ham petrolün varil fiyatları düşmüşken benzin ve mazot vergilendirmelerinde yeni bir yapılanma yapılmasını talep etti.

Ancak Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada hükümetin petrol fiyatlarında yeni bir vergilendirme sistemine geçmeyeceğini duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da skandallara rağmen mazotlu araçlara ilgi azalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER