Almanya'da Zaman'a kayyım atanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına tepkiler çığ gibi artıyor. Almanya'da Yeşiller Partisi AB Meclis Grup Başkanı Rebecca Harms Zaman'a kayyım atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'de hukuk devleti ilkesinin tahrip edilmesi korkunç." dedi.

Harms, "Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül lehine verdiği kararı reddediyor, şimdi de Zaman'ın yönetimi hükümet yanlısı kayyıma devrediliyor. Çok ağır basın ve düşünce özgürlüğü ihlalleri, AB Türkiye zirvesinin gündem konusu olmalıdır. AB, müzakerelerde kendi değerlerinden ve düşüncelerinden asla vazgeçmemelidir."

CDU Federal Milletvekili Dr. Herlind Gundelach ise "Erdoğan'ın serbest bırakılan gazetecilerle ilgili mahkeme kararını tanımayacağı yönündeki sıkıntılı haber hakkında kısa bir süre önce bilgi sahibi oldum. Bu nedenle yeni tutuklamalarla ilgili hiçbir haber beni şaşırtmıyor. Basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı, her zaman demokrasiye yönelik bir saldırıdır ve Avrupa'nın yorumsuz bırakmaması gereken bir saldırıdır. Benim görüşüme göre Avrupa, Türkiye'de son yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra artık Türkiye'nin ön planda olmadığı ortak bir tutum konusunda anlaşmalıdır. Çünkü Erdoğan mükemmel rol oynadığı sürece, ne kendine yönelik eleştirel basın ne de Kürt politikasını düzeltmeyecektir." dedi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) eski Başkanı Michael Konken ise Türkiye'deki gelişmeleri, "Yetersiz basın özgürlüğünün sonu. Diktatörlüğe giden yol!" şeklinde değerlendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da Zaman'a kayyım atanmasına tepkiler çığ gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER