Almanya'daki İslami STK'lar Paris'teki terörü lanetledi


Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları ve İslami kuruluşlar Paris'te 129 insanın ölümüne yol açan kanlı terör saldırılarını sert şekilde kınayarak, yapılan caniliği lanetlediklerini açıkladı. Teröristlerin insanlığa karşı savaştığını hatırlatan ZMD Başkanı Aiman Mazyek, "Teröristler insanlığa, bu şekilde İslam'a karşı bir savaş yürütüyor." dedi.

Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları ve İslami kuruluşlar, Fransa'nın başkenti Paris'te 129 insanın feci şekilde ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını sert şekilde kınadı. "Bu caniliği lanetliyoruz." diyen STK temsilcileri, insanlığa karşı savaşan teröristlerin bu şekilde İslam'a karşı savaşmış olduğunun altını çizdi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek açıklamasında, "Bu korkak ve hain kitle katliamı bizleri derinden sarstı, şoke etti. Bizler Fransa'nın yanında duruyoruz ve kurbanların yasını tutuyor, onlar ve aile yakınları için dualar ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Mazyek, "Hedefleri, toplumsal gruplar ve dinler arasında panik, nefret ve ikilik oluşturmak. Eğer bizler uyanık ve kararlı şekilde teröre karşı birlikte durursak bu hedeflerine ulaşamazlar. Özellikle medya ve politikacılara, söylemleriyle teröristlerin ekmeğine yağ sürmemeleri çağrısı yapıyoruz. Teröristlerin sözde dini gerekçelerini olduğu gibi yansıtmasınlar. Bu teröristler insanlığa ve bununla İslam'a karşı bir savaş yürütüyor." dedi.

BU CANİLİĞİ LANETLİYORUZ

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner bir açıklama yaparak "Bu caniliği lanetliyoruz." dedi. Öner, "Fransa-Paris' deki saldırıda 127 masum insan hayatını kaybetti ve yüze yakın insan da yaralandı. Bir müddet önce de Ankara' da yüzü aşkın insan hayatını kaybetmişti. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde her gün onlarca insan terörün kurbanı oluyor. Yine terörün her türlüsünü nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın lanetliyoruz." açıklamasını yaptı.

Terörün artık durması gerektiğini vurgulayan Öner, "Artık bu terör durmalı, durdurulmalıdır. Dünyayı idare eden güçler, el ele verip bu terörü durdurmalı bitirmelidir. 'Senin teröristin benim teröristim' anlayışı son bulmalıdır. İnsan hayatı üzerinden çıkar hesapları yapılmamalıdır. Dini, dili ve milliyeti ne olursa olsun her insan kıymetlidir. İnsan endeksli olarak olaylar ele alınmalı ve bu canilik artık dünyada son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

YAŞANANLAR BİZE, BARIŞ, TOLERANS VE SAYGI İÇİN DAHA ÇOK GÖREV YÜKLÜYOR

Diyalog ve Eğitim Vakfı (Stiftung Dialog und Bildung) da bir açıklama yaparak Paris'teki terör katliamını sert şekilde kınadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun, "Paris'teki terörist saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz" dedi. Saldırıda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Karakoyun, "Masum insanların ölümüne duyduğumuz üzüntü bizleri birleştiriyor. Paris'te ve tüm dünyada nefret ve teröre karşı olan tüm insanlarla dayanışma içine giriyoruz." dedi.

Ölenlerin yakınlarına taziye ve başsağlığı dileyen Karakoyun, onların acılarını paylaştıklarını vurguladı. Karakoyun, "İnsanlık dışı bu saldırıların kurbanlarına hürmeten kendimizi, barış, tolerans ve karşılıklı saygıyı güçlendirmek konusunda şimdiye kadar olduğundan daha fazla görevli hissediyoruz." dedi.

SALDIRI TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞTIR

İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) bir açıklama yaparak Paris'teki terör saldırılarını kınadı. Açıklamada, "İslam Kültür Merkezleri Birliği, çok sayıda insanın öldüğü Paris'teki acımasız terör saldırılarını en sert şekilde kınıyor. Bu saldırı insanlığa bir saldırıdır. Terör, nefret ve ikiliklerin ürettiği yıkma ve yok etme eylemleridir. Terör Allah'ın şefkat ve merhametine aykırıdır. Fransız toplumunun böylesi zor bir zamanda, dini ve etnik çeşitliğini koruyup, teröristlerce bunun kullanılmasına izin vermemesini umuyoruz." denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Almanya Birlikleri (CHP Almanya) tarafından yapılan açıklamada da "Paris için ağlıyoruz, insanlık için ağlıyoruz. Terörün temelden çözülmesi gerekir. Terör olaylarının bitmesi, sorunun temelden çözülmesi için BM öncülüğünde tüm ülkelerin amasız bir mücadele başlatması gerekli' ifadelerine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki İslami STK'lar Paris'teki terörü lanetledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER